ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kάννες 2016: Η Σούζαν Σάραντον πιστεύει ότι ο Γούντι Άλεν κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του

Kάννες 2016: Η Σούζαν Σάραντον πιστεύει ότι ο Γούντι Άλεν κακοποίησε σεξουαλικά την κόρη του

Είναι μια γυναίκα τολμηρή και μια σταρ που έχει το θάρρος της γνώμης της.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών όπου έδωσε το παρόν η 69χρονη ηθοποιός, άφησε αιχμές για το παρελθόν του Γούντι Άλεν που μάλλον δεν περνάει πολύ καλά στη γιορτή του κινηματογράφου.

“Δεν έχω τίποτα καλό να πω γι 'αυτόν” είπε από το πάνελ το πάνελ με θέμα το ρόλο των γυναικών στον κινηματογράφο Women in Motion στο οποίο και συμμετείχε.

“Πιστεύω ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα παιδί και αυτό είναι απαράδεκτο” πρόσθεσε ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά που άναψε την προηγούμενη εβδομάδα το βράδυ της εναρκτήριας τελετής του Φεστιβάλ.

Γούντι Άλεν, βιαστής ή όχι;

NEWYORKPOSTCANNES

Όταν ο παρουσιαστής της Έναρξης του Φεστιβάλ, Λορέν Λαφίτ, βγήκε στη σκηνή είπε παρουσία του σκηνοθέτη που έφερε την ταινία του Café Society στην Κυανή Ακτή. “Είναι πολύ καλό που έχεις γυρίσει τόσες πολλές ταινίες στην Ευρώπη, παρόλο που ακόμα δεν έχεις καταδικαστεί για βιασμό στις ΗΠΑ”. To κοινό πάγωσε.

Μπορεί ο Λαφίτ να δικαιολόγησε το αστείο του λέγοντας ότι όταν το έγραψε το έκανε για να σχολιάσει την Ευρώπη και “το γεγονός πως ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικάνους σκηνοθέτες έχει περάσει χρόνια στην Ευρώπη, χωρίς να κατηγορηθεί για βιασμό σε σύγκριση με τον Ρομάν Πολάνσκι” υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα καυστικό σχόλιο για τον αμερικάνικο πουριτανισμό ωστόσο το timing έδωσε αφορμές για πολλές υποθέσεις.

Μία ημέρα πριν την έναρξη του φεστιβάλ ο γιος του Άλεν, Ρόναν Φάροου έγραψε άρθρο με το οποίο επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την αποτυχία τους να στριμώξουν τον σκηνοθέτη για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της υιοθετημένης κόρης του Ντίλαν Φάροου.

Η Σούζαν Σάραντον πιστεύει πως ο Ρόναν και η Ντίλαν Φάροου λένε αλήθειες και δεν φοβάται να είναι με το μέρος τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ