ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα καφέ για τους φαν του Stranger Things στο Τόκιο

Ένα καφέ για τους φαν του Stranger Things στο Τόκιο
Οι πρωταγωνιστές της σειράς Stranger Things (Netflix via AP)

Επιμέλεια: Ιωάννα Ζέρβα

Αν βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, και η σειρά του Netflix, Stranger Things, είναι από τις αγαπημένες σας, τότε θα πρέπει να κάνετε μία στάση σε αυτό το θεματικό εστιατόριο, το οποίο θα σας μεταφέρει στη στιγμή στον φανταστικό κόσμο της σειράς, προσφέροντάς σας μία μικρή απόδραση από την ίσως ανιαρή καθημερινότητα.

Το κατάστημα είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας της αλυσίδας εστιατορίων Pronto Corp, που εδώ και λίγο καιρό έχει επεκτείνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην πολύ «in» περιοχή Σιμπούγια στο Τόκιο, αφού τους τελευταίους μήνες η ζήτηση και οι πελάτες αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Η σειρά Stranger Things, η μεγάλη sci-fi horror επιτυχία του Netflix, εμφανίζεται ακόμη στο top 10 των δημοφιλέστερων σειρών στην Ιαπωνία, και βρίσκεται εκεί από τότε που κυκλοφόρησε η τέταρτη σεζόν, δηλαδή από το Μάιο.

Το εσωτερικό του καταστήματος Stranger Pronto είναι διακοσμημένο με πιστές αντιγραφές από μαγαζιά και άλλα σκηνικά που είδαμε στα επεισόδια της σειράς, η οποία διαδραματίζεται σε μια φανταστική πόλη της Αμερικής, το Χόκινς της Ιντιάνα.

Φυσικά, από ένα τέτοιο μαγαζί δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάποιοι χώροι αφιερωμένοι και στον παράλληλο κόσμο που απειλεί διαρκώς τους πρωταγωνιστές της σειράς, το Upside Down, όπως τον αποκαλούν.

https://www.instagram.com/p/Cg9mK8GvT5J

Οι πελάτες μπορούν να φωτογραφηθούν πλάι στα τρομακτικά μεν άκακα δε, τέρατα ντεμογκόργκον, ενώ για μουσική υπόκρουση στα αυτιά τους θα ηχεί το Running Up That Hill της Kate Bush, το τραγούδι των 80s που αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της πλοκής της τελευταίας σεζόν, και που έγινε ξανά μεγάλη επιτυχία λόγω της προβολής που κέρδισε από τη σειρά.

Όσοι επιλέξουν να δειπνήσουν εκεί, μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο του Stranger Things, όπως ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς που εμφανισιακά παραπέμπουν στο κεφάλι κάποιου τέρατος ή βάφλες με τη μορφή της Ιλέβεν, μιας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς.

Αν την παρακολουθείτε, σίγουρα θα ξέρετε σε ποια αναφερόμαστε.

https://www.instagram.com/p/ChXaTpNLocQ

«Κάθε βράδυ, τα μεσάνυχτα, με το που άλλαζε η μέρα, προσπαθούσα να κλείσω τραπέζι μέσω του κινητού μου. Επιτέλους, βρήκα ένα διαθέσιμο λόγω ακύρωσης κάποιας άλλης κράτησης», δηλώνει η 29χρονη μητέρα, Κιμίκο Νακάε, η οποία δυσκολεύτηκε αρκετά να κλείσει τραπέζι, λόγω του περιορισμένου αριθμού πελατών που δέχεται το κατάστημα, ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα κατά του COVID-19.

Το Τόκιο έχει παράδοση στα θεματικά καφέ και εστιατόρια, αφού σε ολόκληρη την πόλη θα δείτε φανταστικούς κόσμους της λογοτεχνίας, των video games και του σινεμά να παίρνουν σάρκα και οστά σε ειδικά διαμορφωμένα μαγαζιά.

Μπορεί να σας σερβίρουν το γεύμα σας «καλά εκπαιδευμένοι νίντζα», να πιείτε τον καφέ σας παρέα με άγρια, εξωτικά ζώα ή να δοκιμάσετε πιάτα της κουζίνας των βαμπίρ.

Όπως και ολόκληρος ο τουριστικός τομέας, έτσι και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Τα εστιατόρια Lockup, μια αλυσίδα εστιατορίων που σε μετέφεραν στα τραπέζια μιας στοιχειωμένης φυλακής, αναγκάστηκαν να διακόψουν οριστικά τη λειτουργία τους τον προηγούμενο μήνα μετά από 23 χρόνια, έχοντας την ίδια μοίρα με τα διάσημα Robot Restaurant, που έκλεισαν πρώτα τη σάλα τους τον Μάρτιο του 2020.

CNNi: 'Stranger Things' cafe opens in Tokyo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ