ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάννες 2016: Η Σούζαν Σάραντον θα κάνει πορνό

Κάννες 2016: Η Σούζαν Σάραντον θα κάνει πορνό
Reuters

H Σούζαν Σάραντον ήταν από πάντα τολμηρή. Είτε στο Rocky Horror Picture Show είτε στο The Hunger είτε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ είτε στα πάνελ όπου αποκαλύπτει με ειλικρίνεια τα πλάνα της για το μέλλον.

"Έχω ήδη απειλήσει ότι θα ξεκινήσω να κάνω πορνό στα 80 μου" είπε η 69χρονη σταρ που βρέθηκε στις Κάννες για να γιορτάσει, ανάμεσα σε άλλα, την 25η επέτειο του φεμινιστικού Θέλμα & Λουίζ.

Η Σάραντον θέλει να σώσει τη βιομηχανία της πορνογραφίας από τα στερεότυπα. "Δεν έχω παρακολουθήσει αρκετές ταινίες πορνό για να γνωρίζω ακριβώς τα προβλήματα στη θεματική της. Γνωρίζω ωστόσο ότι οι περισσότερες παραγωγές ερωτικού κινηματογράφου είναι σκληρές και δεν δείχνουν την ηδονή μέσα από την οπτική μιας γυναίκας" είπε σύμφωνα με τους Τhe Times.

"Oπότε έχω πάρει την απόφαση. Όταν βαρεθώ να παίζω θα σκηνοθετήσω πορνό".

Πορνογραφία για τη γυναίκα

Η Σάραντον δεν είναι η μόνη επαγγελματίας στο χώρο του θεάματος που θέλει να ανατρέψει τα στερεότυπα στην αφήγηση της πορνογραφίας. Ολοένα και περισσότερες γυναίκες σκηνοθέτιδες πειραματίζονται και προχωρούν σε παραγωγή ερωτικών ταινιών που θέλουν την ηδονή της γυναίκας σε πρώτο πλάνο.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το New York Magazine η ερωτική βιομηχανία κινηματογράφου είναι πιο δίκαιη στον καταμερισμό εργασίας και δικαιώνει περισσότερες σκηνοθέτιδες από το mainstream κινηματογράφο. Στη φετινή απονομή των Adult Video News Awards (τα Oscars του πορνό) πέντε από τους 15 συνολικά υποψήφιους σκηνοθέτες ήταν γυναίκες. Η Ακαδημία Κινηματογράφου ωστόσο δεν έχει προταθεί ούτε μία από το 2010 έως και σήμερα.

Η Σούζαν Σάραντον θέλει να ακολουθήσει τα βήματα των Bree Mils και Stormy Daniels για να κινηματογραφήσει τον σκληρό ερωτισμό όπως τον ζει μια γυναίκα.

Στο κρεβάτι με την Κατρίν Ντενέβ

THEHUNGER

Στις Κάννες η Σάραντον θυμήθηκε και ένα συμβάν από τα γυρίσματα του The Hunger, όταν γυρνούσε την βαμπιρική, ομοφυλοφιλική ερωτική της σκηνή μαζί με την Κατρίν Ντενέβ.

Όταν ο σκηνοθέτης της πρότεινε να πιει λίγο αλκοόλ για να μπορέσει να γυρίσει τις ερωτικές περιπτύξεις με τη Γαλλίδα ντίβα του κινηματογράφου με άνεση η Σάραντον απάντησε: "Μιλάς σοβαρά; Πρέπει να είσαι μεθυσμένος για να κάνεις σεξ με την Κατρίν Ντενέβ; Δεν θα το έλεγα! Δεν θα είναι πιο ενδιαφέρον αν το κάνεις με τη θέληση σου;"

Σε 11 χρόνια από σήμερα η Σούζαν Σάραντον θα έχει προλάβει να δει όσα πορνό θέλει για να φέρει την ισορροπία στην ηδονοβλεψία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ