ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Γούντι Άλεν βγαίνει στη σύνταξη: Η επόμενη ταινία του θα είναι η τελευταία

Ο Γούντι Άλεν βγαίνει στη σύνταξη: Η επόμενη ταινία του θα είναι η τελευταία
ΑP Photo

Ο Γούντι Αλεν είχε μιλήσει πρόσφατα για το τέλος της κινηματογραφικής του καριέρας σε μια συζήτηση που είχε με τον Άλεκ Μπόλντουιν στο Instagram, λέγοντας ότι ο ενθουσιασμός του είχε πλέον χαθεί.

Τώρα ο 86χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος επιβεβαίωσε στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia ότι σκοπεύει να τελειώσει την καριέρα του μετά την 50η του ταινία, η οποία θα έχει τον τίτλο «Wasp 22».

«Η ιδέα μου, καταρχήν, δεν είναι να κάνω περισσότερες ταινίες και να επικεντρωθώ στη συγγραφή», είπε ο Άλεν. Είπε επίσης για την τελευταία του ταινία ότι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με το «Matchpoint», ως ένα τοξικό ρομαντικό θρίλερ και την περιέγραψε ως «συναρπαστική, δραματική και αρκετά σκοτεινή».

Ο Γούντι Άλεν είχε μιλήσει και στο Le Journal de Dimanche πριν λίγους μήνες, λέγοντας τότε ότι σκοπεύει να μετακομίσει στο Παρίσι όχι μόνο για να γυρίσει την τελευταία του ταινία αλλά και για να μείνει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Κράτησα ένα υπέροχο αναμνηστικό από τα γυρίσματα του “Μεσάνυχτα στο Παρίσι” το 2010. Μου αρέσει πολύ αυτή η πόλη και την επισκέπτομαι συχνά, ανακαλύπτοντας μαγικά μέρη κάθε φορά».

H καριέρα του Γουντι Άλεν είχε αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα ειδικά μετά το 2017 όταν, μετά το ξέσπασμα του κινήματος #metoo, άρχισαν να έρχονται και πάλι στην επιφάνεια οι κατηγορίες για την σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου.

Η τελευταία του ταινία μάλιστα, «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν», άνοιξε σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική και δεν πήγε καθόλου καλά στο box office.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ