ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παραπέμπεται σε δίκη ο Μπιλ Κόσμπι μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις

Παραπέμπεται σε δίκη ο Μπιλ Κόσμπι μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις
REUTERS/Matt Rourke

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και μετά από αναρίθμητες, σοκαριστικές, αποκαλύψεις ο Μπιλ Κόσμπι παραπέμπεται σε δίκη για σεξουαλική επίθεση στην Αντρέα Κόνσταντ στην Πενσυλβάνια στις 20 Ιουλίου.

Στην προκαταρκτική ακρόαση ο ηθοποιός παραδέχεται ότι έδωσε τρία χάπια στην Κόνσταντ όταν εκείνη τον επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση του, σπίτι του "για να την χαλαρώσει από το άγχος".

Ομολόγησε ότι δεν απαίτησε "φραστικά τη συγκατάβασή της" στο να κάνουν σεξ και την ακούμπησε στην κοιλιά, χωρίς να τη γδύσει.

Ο Μπιλ Κόσμπι αποκάλεσε ψεύτρα την Κόσνταντ. Υπερασπίστηκε ότι βρέθηκαν στην κατοχή του πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα αν και ο ίδιος δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό που θα τα δικαιολογούσα, λέγοντας ότι τα πρόσφερε "όπως δίνεις ένα ποτό" είπε χαρακτηριστικά σε κάποιον για να νιώσει πιο άνετα.

Το πρακτορείο μοντέλων που τον εξυπηρετούσε

Επιπλέον ο Μπιλ Κόσμπι είπε ότι έκανε συχνά σεξ με νεαρές κοπέλες, μίλησε για ένα πρακτορείο μοντέλων που του έστελνε "πέντε με έξι κορίτσια την εβδομάδα" για τις ανάγκες του σόου του. Ίσως ένα από εκείνα να ήταν 17 ετών όταν έκανε σεξ μαζί της, είπε.

2016 05 24T173503Z 777528280 S1BETFXTDFAA RTRMADP 3 PEOPLE COSBY copy

Στην κατάθεση από το 2005 και το 2006, όταν και η αγωγή της Κονστάντ ασκήθηκε εις βάρος του, που ήρθε στο φως σήμερα, ο Κόσμπι περιγράφει το πώς έδινε φάρμακα και αλκοόλ σε γυναίκες πριν κάνει σεξ μαζί τους και ισχυρίστηκε ότι έχει εξαγοράσει τη σιωπή της Κονστάντ πληρώνοντας τις σπουδές της για να μην χαλάσει το γάμο του.

Στην ίδια κατάθεση ο Κόσμπι αναφέρεται και στην ερωτική του σχέση με την 19χρονη Τερέζ Σεριγνιέζ, μία από τις 60 περίπου γυναίκες που τον κατηγορούν για κακοποίηση μαζί με την Κόνσταντ.

Εάν κριθεί ένοχος ο Κόσμπι "αντιμετωπίζει ποινή μέχρι και 10 χρόνια στη φυλακή" αναφέρουν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Σήμερα, ο Ελάιζα Γουντ έκανε πρωτοσέλιδα κατηγορώντας το Χόλιγουντ για ανοχή απέναντι στην παιδεραστία.

2016 05 24T135246Z 882503352 TM3EC5O0RC001 RTRMADP 3 PEOPLE COSBY

ΔΗΜΟΦΙΛΗ