ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2023 αποκαλύπτεται - Ύμνος στην ενδυνάμωση των γυναικών

Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2023 αποκαλύπτεται - Ύμνος στην ενδυνάμωση των γυναικών
Μπέλα Χαντίντ Emma Summerton via CNNi

Η Aυστραλιανή φωτογράφος μόδας Έμα Σάμερτον συνεργάστηκε με 14 από τα πιο γνωστά μοντέλα του κόσμου για την 49η έκδοση του θρυλικού ημερολόγιου της Pirelli για το 2023, με το μότο: «Γράμματα αγάπης στη μούσα (Love Letters to the Muse)», δημιουργώντας ονειρικά αρχέτυπα γυναικών που την ενέπνευσαν.

Η Κάρλι Κλος εμφανίζεται ως τεχνικός, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι ως συγγραφέας, η Κάρα Ντελεβίν ως ηθοποιός, η Σάσα Πιβοβάροβα ως ζωγράφος και η Άσλεϊ Γκράχαμ ακτιβίστρια, η καθεμία αντιπροσωπεύει μία αναφορά σε πάθη πέρα από την πασαρέλα και τις φωτογραφήσεις.

Κάρα Ντελεβίν @Emma Summerton via CNNi

«Ελπίζω, ακούγοντας όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες να μιλούν για το ταξίδι τους, για το ποιες είναι, να γίνουν πηγή έμπνευσης για τις υπόλοιπες», αναφέρει η Σάμερτον.

Το διασημότερο ημερολόγιο του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε το 1964, έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πλατφόρμα για τους φωτογράφους τέχνης, ενώ πιο πρόσφατα απομακρύνθηκε από το γυμνό.

Έμιλι Ραταϊκόφσκι @Emma Summerton via CNNi

Για τα μοντέλα του ημερολογίου 2023, η εμπειρία αφορούσε την ενδυνάμωση. «Είναι σίγουρα κάτι που φτιάχνεται από γυναίκες για γυναίκες, ενδυναμώνοντας όλους τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Και νομίζω ότι αυτό είναι που ο κόσμος θέλει να δει σήμερα», τονίζει το μοντέλο Άσλεϊ Γκράχαμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ