ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Portal of Light»: Μια αχτίδα φωτίζει το ταξίδι του θεού Ρα στις Πυραμίδες της Γκίζας

«Portal of Light»: Μια αχτίδα φωτίζει το ταξίδι του θεού Ρα στις Πυραμίδες της Γκίζας
Emilio Ferro

Στη site-specific εγκατάσταση του Emilio Ferro, μια αχτίδα φώτιζε τις μνημειώδεις Πυραμίδες της Γκίζας.

Στην «Portal of Light», δύο μεταλλικές δομές στέκονταν παράλληλες η μία με την άλλη: από τη μία εκπέμπονταν μια αχτίδα φωτός που περνούσε μέσα από τη δεύτερη και εκτεινόταν για εκατοντάδες μέτρα.

Συμμετέχοντας στην ομαδική έκθεση της Culturvator/Art D' Égypte με επωνυμία «Forever is Now II», ο Ferro εμπνεύστηκε από δύο παπύρους -τη Βίβλο των Νεκρών και τη Βίβλο του Αμντουάτ- και ανέπτυξε την εγκατάστασή του κατά τρόπο που ακολουθεί τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και την κίνηση του φωτός του Ηλίου.

@Emilio Ferro

Το βράδυ, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα κάτω από την αχτίδα φωτός να εισέλθουν στην εγκατάσταση καθ' οδόν προς μια «εμβυθιστική περιπέτεια να βιώσουν το ταξίδι του θεού Ρα στη λέμβο του μέσα στον νυχτερινό ουρανό».

Τη μέρα, όταν το ηλιόφως αντικαθιστούσε το τεχνητό φως, μπορούσαν να ακολουθήσουν μια μεταλλική γραμμή στο έδαφος για 20 μέτρα από τη μια δομή και διαμέσου της άλλης.

Εμπλουτίζοντας την εγκατάσταση με ηχητική παρέμβαση, ο Emilio Ferro ηχογράφησε τον άνεμο να φυσά στο οροπέδιο της Γκίζας και με ηχεία ενσωμάτωσε το σάουντρακ στις μεταλλικές δομές της «Portal of Light»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ