ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας 29/12 - 04/01 (trailers)

Οι ταινίες της εβδομάδας 29/12 - 04/01 (trailers)
Η Ιστορία μιας Μυθιστοριογράφου (The Novelist's Film), Χονγκ Σανγκ-σου

Οι τελευταίες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες για το 2022, μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον κινηματογράφο, που δεν βλέπει ιδιαίτερο «φως» στον ορίζοντα.

Η Ιστορία μιας Μυθιστοριογράφου (The Novelist's Film), Χονγκ Σανγκ-σου

Μια μυθιστοριογράφος ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι με προορισμό ένα βιβλιοπωλείο, υπεύθυνος του οποίου είναι ένας νεαρός συνεργάτης της με τον οποίο έχει ξεκόψει. Έπειτα ανεβαίνει σ’ έναν πύργο και συναντά έναν σκηνοθέτη και τη γυναίκα του. Πηγαίνουν μια βόλτα στο πάρκο και γνωρίζουν μια ηθοποιό, την οποία η συγγραφέας προσπαθεί να πλευρίσει για να γυρίσουν μαζί μια ταινία.

Οι δυο τους σταματάνε για φαγητό και επισκέπτονται ξανά το βιβλιοπωλείο, όπου συναντάει κάποιους ανθρώπους να πίνουν.

Αργυρή Άρκτος - Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στη Berlinale 2022.

Στη Σκιά του Καραβάτζιο (L'Οmbra di Caravaggio), Μικέλε Πλασίντο

Ιταλία, 1600 μ.Χ. Ο Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστότερος και ως Καραβάτζιο, είναι ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης που επαναστατεί ενάντια στους αυστηρούς κανόνες της Συνόδου του Τρέντο σχετικά με τη απεικόνιση θρησκευτικών εικόνων, χρησιμοποιώντας πόρνες, κλέφτες και αστέγους σα μοντέλα για τους θρησκευτικούς του πίνακες.

Όταν ο Καραβάτζιο καταδικαστεί σε θάνατο έπειτα από μια μονομαχία ερωτικής αντιζηλίας, ο Πάπας Παύλος Ε’ αναθέτει σε έναν μυστικό πράκτορα του Βατικανού να διεξάγει πλήρη έρευνα γύρω από τον εκκεντρικό καλλιτέχνη, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα του δώσει χάρη.

H ζωή και το έργο του Καραβάτζιο σε μια συναρπαστική βιογραφία.

I Wanna Dance with Somebody, Κάσι Λέμονς

H συγκινητική, θριαμβευτική, δοξασμένη, αυτοκαταστροφική, τραγική ζωή της Γουίτνεϊ Χιούστον σε μία ταινία που υπόσχεται να τιμήσει όχι μόνο την ντίβα της ποπ σόουλ, αλλά και τη γυναίκα πίσω από τον μύθο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κορίτσι ήθελε απλώς να χορέψει...

Γάμος μετ' Εμποδίων (Shotgun Wedding), Τζέισον Μουρ

Η Ντάρσι και ο Τομ συγκεντρώνουν τις αξιαγάπητες αλλά πολύ παρεμβατικές οικογένειες του σε ένα απόλυτα εξωτικό προορισμό για τον γάμο τους. Μόνο που η σχέση των μελλόνυμφων γεμίζει σύννεφα και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό ξαφνικά γίνονται όλοι θύματα μιας παράξενης ομηρείας.

Η φράση «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος» αποκτά μια τελείως διαφορετική ερμηνεία καθώς η Ντάρσι και ο Τομ παλεύουν να σώσουν τους αγαπημένους τους, εκτός κι’ αν προλάβουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο πρώτα.

Η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Τζος Ντουαμέλ θα παντρευτούν, ο κόσμος να χαλάσει.

Αισθάνομαι Ζωντανός (Living), Όλιβερ Ερμάνους

Στο γκρίζο, σκυθρωπό μεταπολεμικό Λονδίνο, ένας νεαρός πιάνει πρώτη μέρα δουλειά στην Νομαρχία. Διευθυντής του τμήματός του, ο κύριος Γουίλιαμς, ένας αυστηρός, αγέλαστος μεσήλικας, ο οποίος τηρεί όλη την πόζα του άψογου τζέντλεμαν, αλλά επιτρέπει στην ατέρμονη γραφειοκρατία να μην παράγει κανένα ουσιαστικό έργο.

Για παράδειγμα, πόσο κοροϊδεύουν τις κυρίες μίας γειτονιάς που έχουν συμπληρώσει όλες τις απαραίτητες αιτήσεις για να δημιουργηθεί μία παιδική χαρά για τα παιδιά τους που παίζουν στον σκουπιδότοπο; Μόνο που κάτι αλλάζει ξαφνικά: ο πάντα τυπικός κύριος Γουίλιαμς εξαφανίζεται από το πόστο του για μέρες. Όταν επιστρέφει, είναι ένας αλλαγμένος άνθρωπος. Τι έχει συμβεί;

Το βρετανικό remake του «Ikiru» του Ακίρα Κουροσάβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ