ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Sex Pistols: Ο Τζον Λάιντον δεν θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στην Eurovision

Sex Pistols: Ο Τζον Λάιντον δεν θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στην Eurovision
Το συγκρότημα Public Image Ltd ήταν υποψήφιο με ένα τραγούδι που έγραψε ο Τζον Λάιντον ως αφιέρωση στη σύζυγό του Νόρα, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ AP/RICHARD DREW

Ο πρώην τραγουδιστής των Sex Pistols, Τζον Λάντον, δεν ήταν τελικά ο «εκλεκτός» που θα εκπροσωπούσε την Ιρλανδία στην Eurovision 2023, καθώς έπειτα από σχετική ψηφοφορία επικράτησε το συγκρότημα Wild Youth.

Το τραγούδι «We Are One» που ερμήνευσε το συγκρότημα, επικράτησε των υπολοίπων πέντε υποψηφιοτήτων, μαζί και εκείνης των Public Image Ltd, της μπάντας που ίδρυσε ο Λάιντον μετά τη διάλυση των Sex Pistols, στην ψηφοφορία που διεξήχθη με τη συμμετοχή επιτροπής και κοινού, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από τη δημόσια τηλεόραση RTE.

Το συγκρότημα Public Image Ltd ήταν υποψήφιο με ένα τραγούδι που έγραψε ο Τζον Λάιντον ως αφιέρωση στη σύζυγό του Νόρα, η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ.

«Πρέπει να υπομείνω τον αργό θάνατο της γυναίκας μου… Θεωρώ πως το ότι μπόρεσα να γράψω ένα τραγούδι για αυτό, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ ωραίο, είναι σημαντικό επίτευγμα», είπε ο 66χρονος ρόκερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός διαγωνισμός, παρότι η Ουκρανία νίκησε το 2022 και η νικήτρια χώρα είθισται να φιλοξενεί τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς, θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ και το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ