ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ελίζαμπεθ Μπάνκς: Ήθελε να σκηνοθετήσει την ταινία της Marvel «Thor: Ragnarok»

Ελίζαμπεθ Μπάνκς: Ήθελε να σκηνοθετήσει την ταινία της Marvel «Thor: Ragnarok»
Τα Marvel Studios συχνά δέχονται παρουσιάσεις από διάφορους σκηνοθέτες για να βρουν την κατάλληλη οπτική με την οποία τελικά θα σκηνοθετηθούν οι ταινίες τους AP Photo

Την σκηνοθέτιδα Ελίζαμπεθ Μπανκς (Elizabeth Banks) την ενδιαφέρει να μιλάει μέσα από τις ταινίες με τη «δική» της φωνή. Για το λόγο αυτό ένιωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση κατά την υλοποίηση της τρίτης της ταινίας «Cocaine Bear», όπως δήλωσε στο περιοδικό Variety.

«Δεν μπορώ να κάνω το όραμα κάποιου άλλου», είπε. «Θέλω πραγματικά να φέρω την ευαισθησία μου στα έργα μου».

Η Μπανκς πρόσθεσε ότι ποτέ δεν την ενδιέφερε ιδιαίτερα να «βουτήξει» σε ένα μεγάλο, καθιερωμένο franchise, όπως αυτά της Marvel Cinematic Universe. Η τελευταία μεγάλη ταινία franchise που ενδιαφερόταν πραγματικά να σκηνοθετήσει είπε ότι ήταν το «Thor: Ragnarok».

Αν και όπως σημείωσε δεν συνέβη ποτέ τίποτα, παρότι η ίδια επικοινώνησε με την Marvel ώστε να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για το «Ragnarok».

«Κανείς δεν με κάλεσε [πίσω]», είπε. «Ο Τάικα Γουαϊτίτι πήρε τη δουλειά. Δικαίως» πρόσθεσε.

Τα Marvel Studios συχνά δέχονται παρουσιάσεις από διάφορους σκηνοθέτες για να βρουν την κατάλληλη οπτική με την οποία τελικά θα σκηνοθετηθούν οι ταινίες τους. Μέχρι σήμερα, τέσσερις γυναίκες έχουν σκηνοθετήσει ταινίες της Marvel Studios: η Άννα Μπόντεν (με τον σκηνοθέτη Ράιαν Φλεκ) για την ταινία «Captain Marvel» του 2019, η Κέιτ Σόρτλαντ για την ταινία «Black Widow» του 2021, η Κλοέ Ζάο για την ταινία «Eternals» του 2021 και η Νία ΝταΚόστα για την ταινία «The Marvels», η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ