ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δύο παγκοσμίως διάσημα ξενοδοχειακά brands που ψηφίζουν Ελλάδα το 2023

Δύο παγκοσμίως διάσημα ξενοδοχειακά brands που ψηφίζουν Ελλάδα το 2023

Οι πιο πολυαναμενόμενες ξενοδοχειακές αφίξεις του 2023 φέρουν την υπογραφή των διασημότερων και πιο πολυτελών διεθνών hotel brands.

Κάθε άνοιξη στην Ελλάδα αρχίζουν να μπαίνουν σε τελική ευθεία και να ανακοινώνονται οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις της χρόνιας, γεγονός που πάντα όλους εμάς που ασχολούμαστε με το λεγόμενο «Good Life» μας γεμίζει χαρά και ενθουσιασμό. Τα τελευταία όμως χρόνια παρατηρείται κάτι ακόμη πιο άξιο ενθουσιασμού, το γεγονός πως πολλές από τις νέες αυτές αφίξεις φέρουν την υπογραφή διεθνών luxury brands. Να θυμίσουμε πέρσι την άφιξη του πρώτου W εντός ελληνικού εδάφους, με το W Costa Navarino να ανοίγει τις πόρτες του μέσα στο καλοκαίρι του 2022, αλλά και το πρώτο Banyan Tree resort της Ευρώπης, το Angsana Corfu Resort & Spa, που άνοιξε το 2021 στις Μπενίτσες της Κέρκυρας. Φυσικά πως θα μπορούσε εδώ να μην αναφέρει κανείς ένα από τα σημαντικότερα openings στον κόσμο για το 2019 (δεν το λέμε εμείς, ο διεθνής τύπος το έλεγε τότε), αυτό του Four Seasons Astir Palace Hotel στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που κυριολεκτικά άλλαξε το σκηνικό της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας.

Αναφέρω τα παραπάνω απλώς ενδεικτικά, για να περάσουμε στα υπέροχα νέα που έχουμε να δούμε σήμερα, αν και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως για τα συγκεκριμένα projects -και τα παραπάνω και τα παρακάτω- θα μιλήσουμε ξανά αρκετά πιο εκτενώς στην πορεία της σεζόν. Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία λοιπόν διεθνή ξενοδοχειακά openings, και μάλιστα κορυφαία στον κόσμο, ψηφίζουν Ελλάδα αυτή τη χρονιά και αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους μέσα στους επόμενους μήνες για να φιλοξενήσουν το ελληνικό και διεθνές εκλεκτικό κοινό τους στις υπερπολυτελείς υποδομές τους.

Mandarin Oriental

Μέσα στο καλοκαίρι το πολυβραβευμένο και ultra-premium ασιατικό hotel brand αναμένεται να εγκαινιάσει το πρώτο του resort εντός ελληνικών συνόρων, το οποίο μάλιστα θα αποτελεί μόλις το δεύτερο Mandarin Oriental resort στην Ευρώπη. Με μόλις 36 ξενοδοχεία και 8 residences στον κόσμο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόση σημασία δίνει ο κορυφαίος όμιλος στην αυθεντική πολυτέλεια και την προσωποποιημένη εμπειρία του κάθε ταξιδιώτη, και το Mandarin Oriental, Costa Navarino στη Μεσσηνία από τα λίγα που έχουμε δει είναι σίγουρο πως θα ξεπεράσει τις προσδοκίες ακόμη και του πιο απαιτητικού world-traveller. Χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου και πάνω σε μια εκπληκτική παραλία με θέα σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της Μεσογείου, το resort, που είναι εμποτισμένο με τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά που συντροφεύουν αυτή τη μοναδική περιοχή της χώρας μας, χαρίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία επιστροφής στη φύση προσφέροντας μαγευτικές εικόνες από τη μεσσηνιακή γη και τα καταγάλανα νερά, αλλά και εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα.

Θα διαθέτει 99 υπόσκαφες σουίτες και βίλες με μεγάλους εξωτερικούς χώρους, που κατά το ασιατικό resort life mentality θα προσφέρουν μία ενοποιημένη indoor & outdoor εμπειρία διαμονής, με τις βίλες να διαθέτουν όλες ιδιωτικές πισίνες και όλους τους χώρους να απολαμβάνουν τη μέγιστη αίσθηση ιδιωτικότητας. Το resort αγκαλιάζει τη φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας με νότες από ενδημικά μεσογειακά φυτά, ενώ 2.700 μεταφυτευμένα ελαιόδεντρα και πάνω από 500.000 ενδημικοί θάμνοι πλαισιώνουν την έκτασή του. Να τονίσουμε πως, όπως σε όλα τα Mandarin Oriental ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, και εδώ θα απαγορεύονται τα πλαστικά μίας χρήσης. Το ρόλο του Executive Chef έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος Γάλλος σεφ Bertrand Valegeas με τα πέντε εστιατόρια και μπαρ του resort να επαναπροσδιορίζουν τις αυθεντικές ελληνικές παραδόσεις, τιμώντας την τοπική κουλτούρα με ένα εστιατόριο αφιερωμένο στην δημιουργική παρουσίαση της ελληνικής κουζίνας, αλλά δίνοντας ταυτόχρονα επιλογές και σε διεθνείς κουζίνες με artisanal pizza experiences, αυθεντική γαλλική brasserie και πολλά ακόμη. Εννοείται πως η εμπειρία spa θα είναι αντάξια του ονόματος Mandarin Oriental με κορωνίδα τα signature rituals αλλά και την 25μετρη εσωτερική/εξωτερική πισίνα του spa με θέα στο ηλιοβασίλεμα.

One&Only

Τα νέα που ακούγονται ήδη εδώ και χρόνια φέτος αποκτούν «σάρκα και οστά» ή μάλλον καλύτερα «υπερπολυτελή δωμάτια και ιδιωτικές πισίνες», αφού η χώρα μας πρόκειται να αποκτήσει μέσα στους επόμενους μήνες όχι ένα, αλλά δύο resorts του κορυφαίου παγκοσμίως luxury resort brand, One&Only, ένα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και ένα στο νησί της Κέας.

Το One&Only Aesthesis, που ετοιμάζεται πυρετωδώς στην έκταση που γράφτηκε επί χρόνια μία άλλη εξαιρετικά σημαντική ξενοδοχειακή ιστορία, τα θρυλικά Αστέρια Γλυφάδας, υπόσχεται να ξεδιπλώσει έναν κόσμο νοσταλγικού glam με αύρα που θα εμπνέεται από τη χρυσή εποχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας και την ιστορικότητα του σημείου. Ένας επίγειος παραθαλάσσιος παράδεισος, απλωμένος σε μία έκταση άνω των 250 στρεμμάτων με ελάχιστη δόμηση και απόλυτα εναρμονισμένη με τη φύση που την περιβάλλει, το εντυπωσιακό resort θα συνδυάζει την κομψότητα του χθες με τις ανέσεις του αύριο. Δωμάτια, σουίτες και βίλες με διακόσμηση που παραπέμπει στη λάμψη των ‘50s και αντανακλά όλα όσα αποζητά ο σύγχρονος ταξιδευτής του κόσμου. Η γεύση φυσικά και θα παίζει πρωταρχικό ρόλο στην όλη εμπειρία, η οποία όπως μαθαίνουμε θα έχει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin Έκτορα Μποτρίνι και της ομάδας του, ενώ το spa θα είναι ταυτόσημο της απόλυτης χαλάρωσης και ευεξίας και θα έχει επίσης μία πολύ διάσημη διεθνή σφραγίδα.

Το One&Only Kea Island, που επίσης μορφοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, αποτελεί ένα all-villa retreat που επιφυλάσσει στους εκλεκτικούς επισκέπτες του μία πραγματικά μοναδική εμπειρία διαμονής, στεφανωμένη από το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Χτισμένο σε μία άγρια φυσική πλαγιά 600 στρεμμάτων που καταλήγει σε μία πανέμορφη παραλία, το υπερπολυτελές resort υπόσχεται να αποτελέσει ένα ιδιωτικό καταφύγιο για όσους αποζητούν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ηρεμία και την προσωποποιημένη πολυτέλεια, πρεσβεύοντας το Mediterranean lifestyle στην πιο αυθεντική μορφή του. Οι βίλες «σκαρφαλώνουν» στην πλαγιά, προσφέροντας την πιο πανοραμική θέα με τη θάλασσα και τον ουρανό να γίνονται ένα με τις ιδιωτικές infinity πισίνες, ενώ διατίθεται και μία περιορισμένη συλλογή συγκλονιστικών private homes προς πώληση. Ιδιαίτερα γαστρονομικά concepts και ένα ονειρεμένο spa συμπληρώνουν το υπέροχο παζλ διαμονής και εκλεπτυσμένης φιλοξενίας.

(Οι φωτογραφίες του One&Only Aesthesis και του One&Only Kea Island προέρχονται από τα επίσημα site των properties)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ