ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο κοστίζει... 5.900 ευρώ

Το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο κοστίζει... 5.900 ευρώ
To ιαπωνικό παγωτό byakuya («λευκή νύχτα») είναι το ακριβότερο στον κόσμο (GUINNESS WORLD RECORDS)

Προσοχή να μη σας… πέσει. Μια μπάλα από το παγωτό byakuya («λευκή νύχτα» στα γιαπωνέζικα) αυτή τη στιγμή κοστίζει 880.000 γιεν (5.900 ευρώ), καθιστώντας το ακριβότερο στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Το βασικό του συστατικό είναι λευκή τρούφα από την Άλμπα της Ιταλίας – η καλύτερη περιοχή για το συγκεκριμένο είδος, σύμφωνα με τους γνώστες – και από μόνο του κοστίζει μέχρι 13.500 ευρώ / κιλό.

Η συνταγή περιλαμβάνει επίσης γάλα, αυγά, παρμεζάνα, sake kasu (μια πάστα που προκύπτει από τη διαδικασία ζύμωσης του ποτού σάκε) και βρώσιμα φύλλα χρυσού.

Η λευκή τρούφα, η παρμεζάνα και η πάστα sake kasu είναι τα συστατικά που δίνουν στο παγωτό την ιδιαίτερη γεύση του (GUINNESS WORLD RECORDS)

«Μας πήρε 1,5 χρόνο να το πετύχουμε, με πολλές δοκιμές και λάθη μέχρι να βρούμε τη σωστή γεύση», δήλωσε εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας Cellato που το παράγει.

Στόχος τους ήταν να συνδυάσουν την ιαπωνική με την ευρωπαϊκή κουζίνα, και για το λόγο αυτό ανέθεσαν τη δημιουργία του παγωτού στον Τανταγιόσι Γιαμάντα, σεφ του εστιατορίου RiVi της Οσάκα γνωστό για την γαλλο-ιαπωνική fusion κουζίνα του.

Το παγωτό byakuya είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία από την ιστοσελίδα της Cellato και η εταιρεία συστήνει στους αγοραστές να το αφήσουν να μαλακώσει πριν το περιχύσουν με το λάδι λευκής τρούφας που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, μαζί με ένα ειδικό, χειροποίητο μεταλλικό κουτάλι. Επίσης, συστήνει να το απολαύσουν με σάκε ή λευκό γαλλικό κρασί.

Η Cellato, που επίσης διαθέτει παγωτό βασισμένο σε μαύρη τρούφα, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στις επόμενες γεύσεις της σαμπάνια και μαύρο χαβιάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ