ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Penny Lane: Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, κομψή Italian-comfort κουζίνα και απίθανα cocktails

Penny Lane: Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, κομψή Italian-comfort κουζίνα και απίθανα cocktails

Το διάσημο meeting point του Χαλανδρίου, που αγαπήθηκε για το κορυφαίο brunch του, ανανεώθηκε και μας περιμένει ακόμη πιο όμορφο για υπέροχες after-office συναντήσεις και χαλαρά dinner experiences με άρωμα από Ιταλία.

Το Penny Lane μπήκε στη ζωή μας πριν περίπου 8 χρόνια, και απευθείας έγινε talk of the town για το κορυφαίο brunch του και τον χαρούμενο all-day χαρακτήρα του, που έβαλε ξανά την περιοχή του Χαλανδρίου στον χάρτη των foodies της πόλης, χάρη στα λαχταριστά πιάτα του αλλά και την άκρως φιλόξενη και comfort ατμόσφαιρά του που μας κάνει να νιώθουμε άνετα και ευπρόσδεκτοι από την πρώτη στιγμή.

Με το εθιστικό του Waffle n Chicken, την αφράτη βάφλα με παναρισμένο κοτόπουλο, καπνιστό μπέικον, sauce hollandaise και maple syrup, να έχει γίνει ένα από τα πλέον signature brunch πιάτα του, τις ολόφρεσκες παρασκευές αυγών, όπως τα κλασσικά Eggs Benedict, τα πιο ιδιαίτερα Truffle Benedict, τη Frittata και τα Croissant Eggs, αλλά και τα επικά Pancakes, που σερβίρονται και σε D.I.Y. (do it yourself) εκδοχή, να κλέβουν πάντα την παράσταση, το Penny Lane έγινε το απόλυτο σημείο συνάντησης για χαλαρά πρωινά με ποιοτικό καφέ και όμορφες μεσημεριανές εξόδους με φίλους και αγαπημένους 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

Φυσικά από το μενού του brunch, που ξεκινά από τις 10 το πρωί και φτάνει μέχρι και τις 6 το απόγευμα, δεν λείπουν και οι ολόφρεσκες σαλάτες, όπως η άκρως καλοκαιρινή Summer Slow με κινέζικο λάχανο, φρέσκο ανανά, αγγούρι, καρότο και εξωτικό dressing, αλλά και πιο lunch-oriented πιάτα, όπως η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα απευθείας από τον ξυλόφουρνο, η ιδιαίτερη Fusion Pasta και το premium Rib Eye ψημένο στην εντέλεια.

Όμως επειδή ακριβώς τα άκρως επιτυχημένα projects αποκτούν σταδιακά δική τους ζωή, και οι ιδιοκτήτες του Penny Lane, τα αδέλφια Δημοσθένης και Γιάννης Γεωργίου, οι οποίοι βρίσκονται πίσω και από άλλα γνωστά εστιατορικά projects της περιοχής, δεν εφησυχάζουν ποτέ, το αγαπημένο μας στέκι ανακαινίστηκε, ανανεώθηκε, έγινε ακόμη πιο φιλόξενο και όμορφο και εξέλιξε την ήδη υπάρχουσα βραδινή του διάσταση σε μία Italian-comfort dinner εμπειρία μακριά από νόρμες και περιττούς καθωσπρεπισμούς.

Ο πολύ καλός σεφ Δημήτρης Μιχαλόπουλος, υπεύθυνος για όλα τα μενού του Penny Lane, άφησε τη δημιουργικότητά του ελεύθερη, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον αυθεντικό ναπολιτάνικο ξυλόφουρνο και σχεδίασε ένα dinner menu, που ξεκινά από τις 6 το απόγευμα και εκπλήσσει ευχάριστα με την αμεσότητα, την πληρότητα και το κομψό αλλά συνάμα απόλυτα κατανοητό στυλ του.

Έτσι πλέον στα χαριτωμένα τραπέζια του πεζοδρόμου της Θουκιδίδου, αλλά και στον πανέμορφο εσωτερικό/εξωτερικό χώρο, αφού η οροφή ανοίγει και μας επιτρέπει να γευματίζουμε κάτω από τα αστέρια, μπροστά στη μεγάλη μπάρα και την ανοικτή κουζίνα, με αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή τον ξυλόφουρνο, απολαμβάνουμε πιάτα που μιλάνε απευθείας στον ουρανίσκο μας με την αληθινή τους γεύση και τα κορυφαία υλικά τους.

Τραγανά απέξω και κρεμώδη από μέσα Arancini με ριζότο από μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας, Carpaccio από premium μοσχαρίσιο φιλέτο με mayo χρένου, κολασμένες Truffle Fries με κρέμα παρμεζάνας και αμαρτωλά Mozzarella Sticks μπαίνουν στη μέση και μοιράζονται, αποτελώντας την καλύτερη δυνατή εισαγωγή στη φιλοσοφία της κουζίνας και στην βραδιά μας, με τις ολόφρεσκες σαλάτες να σιγοντάρουν και να βάζουν καλοκαιρινή φρεσκάδα στο τραπέζι μας.

Φυσικά η αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα με φρέσκια ζύμη, mozzarella Fior di Latte και τομάτα San Marzano αναδεικνύεται σε σημαντική πρωταγωνίστρια, αφού οι επτά διαφορετικές εκδοχές της καλύπτουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Highlight το Calzone με προσούτο crudo και φρέσκα μανιτάρια, αλλά και η Vegetariana με κολοκύθι και baby σπανάκι, για όσους δεν αγαπούν το κρέας ή αναζητούν πιο light καλοκαιρινές γεύσεις.

Εννοείται πως τα διάσημα Penny Lane Burgers παραμένουν και στο βραδινό μενού, με το Provence Burger με τυρί chevre και κρέμα μαύρου σκόρδου να έχει φανατικούς φίλους, αλλά και το Tennessee Bacon Mushroom με τη smoky mayo & bourbon glaze να μας βάζει σε σοβαρά διλήμματα.

Στα κυρίως το Rib Eye στέκεται υπερήφανα στο ύψος των περιστάσεων με το αριστοτεχνικό του ψήσιμο, ενώ το Summer Chicken με τροπική sauce και crushed baby πατάτες με sour cream μας βάζει σε καλοκαιρινό κλίμα. Τα φρέσκα gnocchi με gorgonzola dolce και αχλάδι αποτυπώνουν με χάρη τη δημιουργικότητα της κουζίνας και θα κερδίσουν τους λάτρεις της χειροποίητης pasta.

Η ανανεωμένη summer cocktail list αξιοποιεί τα εποχικά υλικά και γεμίζει το χώρο με αρώματα φρέσκων φρούτων, ενώ η άκρως ενημερωμένη wine list δίνει πολλές επιλογές, χωρίς να λείπουν και οι ψαγμένες προτάσεις από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Το Mastiha and Friends πάντως με μαστίχα ανώτερης ποιότητας, καρύδα, ανανά, lime και βανίλια σίγουρα θα κερδίσει τους αιώνιους εραστές του καλοκαιριού σε κάθε δροσερή γουλιά.

Info: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, 2106800217

ΔΗΜΟΦΙΛΗ