ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρισον Φορντ: Έδωσαν το όνομά του σε νέο είδος φιδιού - Η απίθανη αντίδραση του

Χάρισον Φορντ: Έδωσαν το όνομά του σε νέο είδος φιδιού - Η απίθανη αντίδραση του
Ο ηθοποιός Χάρισον Φορντ στην πρεμιέρα της ταινίας «Indiana Jones and the Dial of Destiny» Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Με χιούμορ αντέδρασε ο σταρ του Χόλιγουντ Χάρισον Φορντ, στην απόφαση ομάδας επιστημόνων να δώσουν το όνομά του σε ένα νέο είδος φιδιού.

Το ερπετό που εντοπίστηκε στις Περουβιανές Άνδεις, ονομάστηκε Tachymenoides harrisonfordi, φτάνει σε μήκος τα 40,6 εκατοστά, έχει ανοιχτό κιτρινωπό και καφέ χρώμα με μαύρες βούλες και μαύρη κοιλιά. Ανακαλύφθηκε από επιστήμονες από το Περού και τις ΗΠΑ τον Μάιο του 2022.

Υπενθυμίζεται πως ο 81χρονος Χάρισον Φορντ είναι ο πρωταγωνιστής των θρυλικών ταινιών «Ιντιάνα Τζόουνς» και όλοι θυμούνται την ατάκα του: «Φίδια. Γιατί έπρεπε να είναι φίδια;».

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι διάλεξαν αυτό το όνομα για να τιμήσουν την περιβαλλοντική δράση του Φορντ. Ο ηθοποιός είναι αντιπρόεδρος της οργάνωσης Conservation International και συχνά διεξάγει εκστρατείες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό.

Πρόκειται για το τρίτο ζώο που παίρνει το όνομα του Χάρισον Φορντ. Το όνομα του ηθοποιού φέρουν ακόμη, το είδος μυρμηγκιού Pheidole harrisonfordi και η αράχνη Caledonia harrisonfordi.

«Οι επιστήμονες συνεχώς δίνουν το όνομά μου σε πλάσματα που τρομάζουν τα παιδιά. Δεν το καταλαβαίνω», δήλωσε χαριτολογώντας ο Χάρισον Φορντ και πρόσθεσε πως εκείνος πάντως στον ελεύθερο χρόνο του, πλέκει και τραγουδά στα φυτά του νανουρίσματα «για να μην φοβούνται τη νύχτα».

Στα πιο σοβαρά σχόλια του ηθοποιού για την ανακάλυψη του ερπετού, τόνισε πως είναι μια υπενθύμιση πως έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την άγρια φύση και για το ότι η ανθρωπότητα είναι μόνο ένα μέρος μιας απίστευτα μεγάλης βιόσφαιρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ