ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Prince: 100.000 δολάρια για ένα λευκό πουκάμισο του

Prince: 100.000 δολάρια για ένα λευκό πουκάμισο του

Το ρούχο που φορούσε ο εμβληματικός καλλιτέχνης Prince στην ταινία Purple Rain πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι περίπου 100.000 δολαρίων. Η τιμή ξεπέρασε κατά 32 φορές την εκτιμώμενη τιμή εκκίνησης.

Νεορομαντικό και πολύτιμο, από καλό μετάξι, το ιβουάρ πουκάμισο ήταν και ένα από τα κομμάτια που καθιέρωσαν τη δημόσια εικόνα του όταν ο Prince καθιερωνόταν στη μουσική σκηνή των 80s φορεμένο με ένα μαύρο σακάκι.

Σύμφωνα με τον Τζόι Μανταλένα του οίκου δημοπρασιών Profiles in History, το σακάκι που είχε αρχική τιμή 6 με 8 χιλιάδες δολάρια, είχε προγραμματιστεί να πωληθεί πριν από τον αιφνίδιο θάνατο του Πρινς τον περασμένο Απρίλιο.

Ο αιφνίδιος θάνατος του καλλιτέχνη στις 21 Απριλίου από υπερβολική δόση ενός ισχυρού παυσίπονου έγινε αφορμή για να αυξηθούν οι πλειοδότες.

shirt prince

Επιπλέον στη δημοπρασία πωλήθηκαν οι ψηλοτάκουνες μπότες, μέχρι το γόνατο, από την περιοδεία που έκανε ο τραγουδιστής το 1988 έναντι 17.920 δολαρίων, το κολιέ από διαμάντια και μαργαριτάρια που φορούσε σε ένα βίντεο κλιπ έναντι 8.320 δολαρίων αλλά και ένα δεύτερο λευκό πουκάμισο που κουβαλάει επάνω του τη μυρωδιά από την περιοδεία του Prince, Purple Rain, για 32 χιλιάδες δολάρια.

O Prince έχει αποδειχθεί ένας star που όλοι θέλουν κάποιοι από τα κομμάτια της ιστορίας του.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοπρατήθηκε μία από τις ηλεκτρικές κιθάρες του καλλιτέχνη στον ιδιοκτήτη των Indianapolis Colts, Jim Irsay.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ