ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Just for One Day»: Η ιστορική συναυλία «Live Aid» γίνεται μιούζικαλ

«Just for One Day»: Η ιστορική συναυλία «Live Aid» γίνεται μιούζικαλ
Η συναυλία Live Aid μ τον Ντέβιντ Μπάουι, ο Πολ Μακάρτνι, ο Τζορτζ Μάικλ και άλλοι μουσικοί AP Photo/Joe Schabe

Στο θέατρο ως μιούζικαλ μεταφέρεται η ιστορική συναυλία με ανθρωπιστικό χαρακτήρα του 1985, Live Aid, στην οποία συμμετείχαν εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Τζορτζ Μάικλ, ο Ντέβιντ Μπάουι, αλλά και ο Πόλ Μακάρτνει.

Με τίτλο «Just for One Day» η παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια των Queen, Έλτον Τζον, Μπομπ Γκέλντοφ, Πολ ΜακΚάρτνεϊ και άλλων, και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα το 2024 στο Old Vic του Λονδίνου.

Σε νέα συνέντευξη στο BBC,ο διοργανωτής του Live Aid, Μπομπ Γκέλντοφ εξήγησε ότι η παράσταση «βασίζεται σε πραγματικές μαρτυρίες από εκείνη την ημέρα» και ότι θα είναι μία αφήγηση που θα εμπνεύσει μια νέα γενιά θαυμαστών της ροκ μουσικής.

Το μιούζικαλ θα δραματοποιήσει τα γεγονότα στα παρασκήνια του Live Aid - που ήταν στην πραγματικότητα δύο συναυλίες, μια στο Wembley Arena του Λονδίνου και μια άλλη στο στάδιο JFK στη Φιλαδέλφεια - και θα περιλαμβάνει πολλά από τα τραγούδια που ερμήνευσαν μεταξύ άλλων οι: Ντέιβιντ Μπόουι, The Who, U2, The Police, The Pretenders, The Cars, Status Quo, Μπράιαν Άνταμς, Νταϊάνα Ρος και Ultravox.

Ο Γκέλντοφ θα είναι ένας χαρακτήρας στο μιούζικαλ και όλα θα παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια «ενός τύπου που ονομάζεται Μπομπ και έτυχε να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων».

Το μιούζικαλ «Just For One Day» βασίζεται σε ιδέα των Τζον Ο’ Φάρελ και Λουκ Σέπαρντ, οι οποίοι προσέγγισαν τον Γκέλντοφ για να αναλάβει την παραγωγή. Ο Ιρλανδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός ενθουσιάστηκε με το όραμα των δημιουργών του μιούζικαλ.

Όπως και η συναυλία Live Aid, το μιούζικαλ «Just for One Day» θα έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα, με το 10% των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων να διατίθεται στο Geldof's Band Aid Charitable Trust, τον οργανισμό που ίδρυσε το 1985 ο Μπομπ Γκέλντοφ για την ανακούφιση από τον λιμό στην Αιθιοπία και από έκτακτες καταστάσεις σε περιοχές σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ