ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σβαρτσενέγκερ για την παλιά κόντρα με Σταλόνε: «Προσπαθήσαμε να εκτροχιάσουμε ο ένας τον άλλο»

Σβαρτσενέγκερ για την παλιά κόντρα με Σταλόνε: «Προσπαθήσαμε να εκτροχιάσουμε ο ένας τον άλλο»
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε στην πρεμιέρα της ταινίας «Terminator Genisys» το 2015 Rich Fury/Invision/AP

Για την κόντρα του με τον άλλο μεγάλο σταρ ταινιών δράσης της δεκαετίας του 1980, τον Σιλβέστερ Σταλόνε, μίλησε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στη βρετανική εκπομπή «The Graham Norton Show».

Ο εβδομηντάχρονος ηθοποιός και πρώην πολιτικός παραδέχτηκε ότι αυτός και ο Σταλόνε ξεκίνησαν ως μεγάλοι «κινηματογραφικοί αντίπαλοι» πριν γίνουν «φανταστικοί φίλοι».

«Ήμασταν κινηματογραφικοί αντίπαλοι, αλλά πήγαμε την ανταγωνιστικότητα στα άκρα», εξήγησε ο Σβαρτσενέγκερ στην εκπομπή.

«Ο καθένας μας έπρεπε να έχει το καλύτερο σώμα, έπρεπε να σκοτώνουμε περισσότερους ανθρώπους στις ταινίες μας και έπρεπε να έχουμε τα μεγαλύτερα όπλα. Βγήκε εκτός ελέγχου και προσπαθήσαμε να εκτροχιάσουμε ο ένας τον άλλον».

Μπορεί η σόου μπίζνες να τους χώριζε, αλλά λίγο αργότερα τους ένωσαν οι… σκέτες μπίζνες, δηλαδή η αλυσίδα εστιατορίων Planet Hollywood, στην οποία ήταν οι βασικοί επενδυτές, μαζί με τον Μπρους Γουίλις.

«Στη συνέχεια, όταν επενδύσαμε και οι δύο στο Planet Hollywood, αρχίσαμε να πετάμε μαζί σε όλο τον κόσμο για να το προωθήσουμε και γίναμε φανταστικοί φίλοι», είπε ο Σβαρτσενέγκερ.

Τόσο ο Σταλόνε όσο και ο Σβαρτσενέγκερ ξεκίνησαν τις καριέρες τους στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1970, με τον Σβαρτσενέγκερ να προσπαθεί να γίνει γνωστός μέσα από ταινίες όπως «Ο Ηρακλής στη Νέα Υόρκη» (1970) και «Stay Hungry» (1976) και τον Σταλόνε να φτάνει νωρίς στην κορυφή με το βραβευμένο με Όσκαρ «Ρόκι» το 1976.

Με τον Μπρους Γουίλις το 1991 στα εγκαίνια του εστιατορίου «Planet Hollywood» στη Νέα ΥόρκηAP Photo/Malcolm Clarke

Εκτός από τη συνεργασία τους για το Planet Hollywood, οι δύο action stars μοιράστηκαν αργότερα και τη μεγάλη οθόνη στις ταινίες «Σχέδιο Απόδρασης» (2013) και το franchise «Οι αναλώσιμοι» (2010, 2012, 2014).

Φέτος, τόσο ο Σβαρτσενέγκερ όσο και ο Σταλόνε απέκτησαν τα δικά τους ντοκιμαντέρ στο Netflix, με το «Arnold» να έχει κάνει πρεμιέρα τον περασμένο Ιούνιο και το «Sly» να γίνεται διαθέσιμο στην πλατφόρμα από τις 3 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ