ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλλάζει το ιστορικό λογότυπο της Columbia Pictures - Θα παραμείνει η γυναίκα – σύμβολο;

Αλλάζει το ιστορικό λογότυπο της Columbia Pictures - Θα παραμείνει η γυναίκα – σύμβολο;
Αλλάζει η «Κυρία Κολούμπια», το μοντέλο που πόζαρε ως αρχαία Ελληνίδα και θύμιζε το Αγαλμα της Ελευθερίας; Screenshot από βίντεο (Sony)

Με αφορμή τα 100 χρόνια της Columbia Pictures στη βιομηχανία του θεάματος, η Sony ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2024 θα αλλάξει το λογότυπο της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ανανεωθεί η εμβληματική γυναίκα με τη δάδα, που θύμιζε το Άγαλμα της Ελευθερίας, η δάδα θα λάμπει περισσότερο και τα χρώματα της εικόνας θα είναι ακόμα πιο ζωντανά και πλούσια. Τις αλλαγές θα τις δουν οι θεατές θα μπορούν να δουν, από τις 10 Ιανουαρίου του 2024.

Ποια είναι όμως η πραγματική «Κυρία Κολούμπια»; Ποια είναι η πραγματική ιστορία πίσω από το μοντέλο που πόζαρε ως αρχαία Ελληνίδα και θύμιζε το Αγαλμα της Ελευθερίας;

Ο ζωγράφος που προσέλαβαν από την εταιρεία το 1992 για να φτιάξει τη μακέτα του λογότυπου, αποκάλυψε ότι το μοντέλο του ήταν μια γυναίκα με το όνομα Τζένι Τζόσεφ. Η Τζόσεφ ήταν τότε 28 χρονών και εργαζόταν ως βοηθός φωτογράφου.

Όταν ρώτησαν την Τζόσεφ, αν θέλει να γίνει μοντέλο, έναντι μιας μικρής αμοιβής, για το λογότυπο της Columbia Pictures, εκείνη δέχτηκε. Η ίδια δεν πίστευε ποτέ ότι θα έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία.

Η Τζόσεφ έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές του κινηματογράφου. Ωστόσο, εκείνη δεν ήθελε τη δημοσιότητα και γι αυτό προσπάθησε να μείνει κρυφή η ταυτότητα της γυναίκας πίσω από την «Κυρία Κολούμπια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ