ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tέιλορ Σουίφτ: Ρεκόρ εισπράξεων 1,04 δισ. δολάρια από την περιοδεία «Eras»

Tέιλορ Σουίφτ: Ρεκόρ εισπράξεων 1,04 δισ. δολάρια από την περιοδεία «Eras»
AP Photo/Natacha Pisarenko

Χρυσή αποδεικνύεται η περιοδεία «Eras» Tέιλορ Σουίφτ στις ΗΠΑ. Όχι μόνο κατέρρευσαν οι ιστοσελίδες προπώλησης εισιτηρίων και γέμισαν ασφυκτικά τα ξενοδοχεία στις πόλεις των συναυλιών αλλά απέφερε περίπου 1,04 δισ. δολάρια (829 εκατ. λίρες) στα ταμεία από τις πρώτες 60 συναυλίες της!

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται την μουσική επιθεώρηση Pollstar, πρόκειται για νέο ρεκόρ.

Την τριάδα των κορυφαίων συναυλιών της χρονιάς συμπληρώνουν η Beyoncé και ο Bruce Springsteen συμπλήρωσαν τις τρεις κορυφαίες συναυλίες της χρονιάς.

Μετά από τα χρόνια της πανδημίας, οι συναυλιακές εισπράξεις εκτοξεύθηκαν μέσα στο 2023: Συνολικά, οι 100 κορυφαίες παγκόσμιες περιοδείες έφεραν στα ταμεία πάνω από 9 δισ. δολάρια (7,17 δισ. λίρες), σημειώνοντας αύξηση 46% από το 2022.

Το ρεκόρ της Tέιλορ Σουίφτόμως έγκειται και στο ότι τα εισιτήρια ξεπούλησαν πολύ πιο γρήγορα ενώ οι συναυλίες έγιναν αποκλειστικά σε μεγάλα στάδια.

Εμπνεύστηκε το Mastermind από το «Phantom Thread»

Στη συνέντευξή της στο περιοδικό TIME η δημοφιλής σούπερ ποπ σταρ αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε το τραγούδι της «Mastermind» από την ταινία «Phantom Thread» (Αόρατη κλωστή) του Πολ Τόμας Άντερσον με τον Ντάνιελ Ντέι Λούις.

Η Tέιλορ Σουίφτ έκανε την αποκάλυψη στο TIME, σε άρθρο αφιερωμένο στην καριέρα της με αφορμή την ανακήρυξή της από το περιοδικό σε «Πρόσωπο της Χρονιάς».

Προς το τέλος του άρθρου, επισημάνθηκε η ικανότητα της Σουίφτ να χρησιμοποιεί προσωπικές εμπειρίες ως πηγή υλικού για τη σύνθεση τραγουδιών της και το τραγούδι «Mastermind» από το άλμπουμ της Midnights (2022) επισημάνθηκε ως απόδειξη.


Η τραγουδίστρια είπε ότι εμπνεύστηκε και έγραψε το τραγούδι αφού παρακολούθησε την ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον και κυρίως από το ανατρεπτικό τέλος της δραματικής ταινίας. «Θυμάστε αυτή την τελευταία σκηνή;» είπε. «Σκέφτηκα, δεν θα ήταν διασκεδαστικό να έχω έναν στίχο για το να είσαι υπολογίσιμος» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ