ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η τριλογία παιχνιδιών «Grand Theft Auto» είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν στο Netflix

Η τριλογία παιχνιδιών «Grand Theft Auto» είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν στο Netflix
Μετά τους υπολογιστές και τις κονσόλες, η remastered τριλογία «Grand Theft Auto» καταφθάνει και στα κινητά, δωρεάν για τους συνδρομητές του Netflix Rockstar Games

Με την προσμονή για την κυκλοφορία του βιντεοπαιχνιδιού «Grand Theft Auto VI» μέσα στο 2024 να κορυφώνεται ύστερα από την πρεμιέρα του πρώτου τρέιλερ, το Netflix έκανε διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές του την τριλογία παιχνιδιών της σειράς «Grand Theft Auto» που αποτελείται από τα παιχνίδια «GTA III», «GTA: Vice City», και «GTA: San Andreas», όλα τεράστια best seller στην εποχή τους.

Πρόκειται για την ίδια remastered τριλογία που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2021 για υπολογιστές και κονσόλες, και πλέον είναι διαθέσιμη σε κινητά iOS και Android για αγορά, ή δωρεάν για όσους έχουν συνδρομή στο Netflix.

To «GTA III» κυκλοφόρησε το 2001 και είναι το πρώτο της σειράς που εκτυλίσσεται σε έναν ανοιχτό, τρισδιάστατο κόσμο, και συγκεκριμένα στη Liberty City (μια εκδοχή της Νέας Υόρκης). Ήρωάς του είναι ο Κλοντ, που μπαίνει φυλακή όταν τον προδίδει η φιλενάδα του κατά τη διάρκεια μιας ληστείας, αποφυλακίζεται και μπλέκει ξανά σε έναν κόσμο εγκλήματος, ναρκωτικών και διαφθοράς.

Το «GTA: Vice City» κυκλοφόρησε το 2002 και διαδραματίζεται σε μια φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι, το 1986. Εκεί ακολουθούμε την άνοδο του μαφιόζου Τόμι Βερσέτι καθώς χτίζει την αυτοκρατορία του.

Το «GTA: San Andreas» κυκλοφόρησε το 2004 και είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι από τα τρία, καθώς διαθέτει τρεις τεράστιες πόλεις προς εξερεύνηση: το Los Santos (εμπνευσμένο από το Λος Άντζελες), το San Fierro (όπως λέμε Σαν Φρανσίσκο) και το Las Venturas (το αντίστοιχο Λας Βέγκας). Εκεί ακολουθούμε τον Καρλ «CJ» Τζόνσον που επιστρέφει στην περιοχή μετά τη δολοφονία της μητέρας του και μπλέκει ξανά με συμμορίες και τις διεφθαρμένες αρχές.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσφορά σε games που έχει κάνει μέχρι τώρα το Netflix στους συνδρομητές του. Η πλατφόρμα επενδύει πολλά στα video games, προσπαθώντας να κάνει μεγαλύτερο το δέλεαρ της συνδρομής από τη στιγμή που έχει αποφασίσει να «κόψει» το μοίρασμα κωδικών από τους χρήστες της.

Ανάμεσα στα παιχνίδια που έχει ήδη κάνει διαθέσιμα περιλαμβάνονται τίτλοι όπως «Asphalt Xtreme», «Football Manager 2024», «Farming Simulator 23», «Dead Cells», ενώ μέσα στο 2024 καταφθάνει και το πολυβραβευμένο παιχνίδι του 2020, «Hades».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ