ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέλος εποχής για το θρυλικό video game «Rock Band 4» μετά από 8 χρόνια και 3.000 τραγούδια

Τέλος εποχής για το θρυλικό video game «Rock Band 4» μετά από 8 χρόνια και 3.000 τραγούδια
Στιγμιότυπο από το βιντεοπαιχνίδι «Rock Band 4» Harmonix

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2000, η πιο «καυτή» νέα τάση στο gaming ήταν τα παιχνίδια ρυθμού με χειριστήρια – μουσικά όργανα. Πρώτα το «Guitar Hero» το 2005 και στη συνέχεια το «Rock Band» το 2007, καθώς τα οι αρκετές συνέχειές τους που ακολούθησαν, ενθουσίασαν τους gamers δίνοντάς τους τη δυνατότητα να νιώσουν σαν αληθινοί ροκ σταρ, «παίζοντας» κιθάρα (αλλά και ντραμς και πλήκτρα αργότερα) πάνω σε ηχογραφήσεις γνωστών τραγουδιών.

Η σειρά «Guitar Hero» σταμάτησε οριστικά μετά το αποτυχημένο «Guitar Hero Live» του 2015. Αντίθετα, το «Rock Band 4» που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά παρέμεινε δημοφιλές, και η δημιουργός του, Harmonix, συνέχισε να κυκλοφορεί νέα τραγούδια για το παιχνίδι, ως DLC (downloadable content ή περιεχόμενο με δυνατότητα λήψης).

Τα τελευταία 8 χρόνια η εταιρεία, που σήμερα ανήκει στην Epic Games, έχει προσθέσει σχεδόν 3.000 τραγούδια στο παιχνίδι ως DLC, αλλά αυτή η αξιοσημείωτη πορεία φτάνει στο τέλος της στις 25 Ιανουαρίου.

Κιθάρες και στο «Fortnite»

Όσοι έχουν ήδη αποκτήσει τα τραγούδια δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς η Harmonix διαβεβαιώνει ότι θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά ακόμα και μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας νέου DLC. Η εταιρεία αναφέρθηκε επίσης στην ανακοίνωσή της και στο Fortnite Festival, τη λειτουργία που προστέθηκε πρόσφατα στο δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι «Fortnite». Πρόκειται ουσιαστικά για το «Rock Band» αλλά με κανονικά χειριστήρια αντί για μουσικά όργανα, ωστόσο σύντομα θα υποστηρίζονται και οι κιθάρες-χειριστήρια του «Rock Band 4».

Μέχρι λοιπόν να μπορέσει κάποιος να ροκάρει με την πλαστική κιθάρα του στο «Fortnite», θα μπορεί να παίξει τα τελευταία τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν για το «Rock Band 4», τα οποία σύμφωνα με τη Harmonix «θα περιλαμβάνουν μερικά δακρύβρεχτα σουξέ που συνοψίζουν τα συναισθήματά μας για αυτή τη στιγμή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ