ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε η Mary Weiss του ποπ συγκροτήματος Shangri-Las

Πέθανε η Mary Weiss του ποπ συγκροτήματος Shangri-Las
UNSPLASH

Την τελευταία της πνοή άφησε η Mary Weiss, η τραγουδίστρια του ποπ συγκροτήματος Shangri-Las της δεκαετίας του 1960  σε ηλικία 75 ετών.

Αυτό έκανε γνωστό η δισκογραφική της εταιρεία.

Το κοριτσίστικο συγκρότημα των ΗΠΑ έγινε διάσημο με μια σειρά από επιτυχημένα τραγούδια για την εφηβική αγάπη και την τραγωδία, όπως το Remember (Walking in the Sand) και το Leader of the Pack, και αργότερα εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Η Μίριαμ Λίνα της Norton Records ανέφερε: «Η Mary ήταν ένα είδωλο, ένας ήρωας, μια ηρωίδα, τόσο για τους νέους άνδρες όσο και για τις γυναίκες της γενιάς μου και όλων των γενεών».

Το επίσημο Instagram της Ronnie Spector, η οποία ήταν συνιδρύτρια των Ronettes και πέθανε τον Ιανουάριο του 2022, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου της Mary Weiss. Αυτή και η Ronnie ήταν συγγενικά πνεύματα- δύο ατρόμητα κακά κορίτσια της δεκαετίας του '60. Ελάτε μαζί μας καθώς γυρίζουμε το Shangri-Las προς τιμήν της».

Το συγκρότημα, γνωστό ως τα σκληρά κορίτσια της ποπ σκηνής της δεκαετίας του '60, αποτελούνταν από δύο σετ αδελφών, τη Mary και την Elizabeth Weiss και τις δίδυμες Marguerite και Mary Ann Ganser, από το δήμο Queens της Νέας Υόρκης.

Μετά από μια σειρά επιτυχιών, όπως τα Give Him a Great Big Kiss και Out in the Streets, παράλληλα με το άνοιγμα των Rolling Stones στη δεύτερη περιοδεία τους στις ΗΠΑ το 1964, οι Shangri-Las διαλύθηκαν.

Η Weiss απουσίαζε από τη μουσική βιομηχανία για πολλές δεκαετίες, προτού επιστρέψει το 2007 για να κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με την Norton Records με τίτλο Dangerous Game, αποσπώντας την αναγνώριση των κριτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ