ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πως ο ISIS ανάγκασε τον Μάικλ Κέιν να αλλάξει το όνομα του

Πως ο ISIS ανάγκασε τον Μάικλ Κέιν να αλλάξει το όνομα του

Από αυτή την εβδομάδα ο Μάικλ Κέιν είναι και επίσημα ένας “Μάικλ Κέιν” στα χαρτιά του. Διαβάσατε σωστά.

Οι κουραστικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια μετά τις πρόσφατες επιθέσεις του ISIS στη Γαλλία και οι ώρες που περνούσε προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο ότι είναι μεν γνωστός ως Μάικλ Κέιν ακόμη και αν το διαβατήριο του έγραφε το πραγματικό του όνομα Μόρις Μικλγουάιτ τον εξάντλησαν, εξομολογήθηκε ο Βρετανός ηθοποιός στο βρετανικό τύπο.

Αποτέλεσμα να ξεκινήσει τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αλλάξει το όνομα του στο καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο σε κάθε επίσημο έγγραφο. Όλα ξεκίνησαν μετά τον τρόμο και τις επιθέσεις στη Δύση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος το τελευταίο δωδεκάμηνο. Τα εξοντωτικά μέτρα ασφαλείας που τον ανάγκαζαν να συζητάει ώρες με τους υπαλλήλους στις πύλες των αεροδρομίων έκαναν τον Μάικλ Κέιν να ξορκίσει το πραγματικό του ονοματεπώνυμο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο εμβληματικός ηθοποιός είπε ότι ξεκίνησε την καριέρα του στη θεατρική σκηνή του Σάσεξ ως Μάικλ Σκοτ ωστόσο αναγκάστηκε να επιλέξει άλλο ψευδώνυμο, όταν έμαθε ότι ένας άλλος Μάικλ Σκοτ έκανε καριέρα στις σκηνές του Λονδίνου. Στη συνέχεια, καθώς μιλούσε κάπως βιαστικά με τον ατζέντη του για να μοιραστεί τον προβληματισμό του, ο Μάικλ Κέιν είδε μία αφίσα της ταινίας “Η ανταρσία του Κέιν”.

“Ήμουν απέναντι από το Odeon, κοίταξα πάνω και ο αγαπημένος μου ηθοποιός είναι ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ” λέει ο 83χρονος Κέιν εξηγώντας πώς επέλεξε το ψευδώνυμο που τον έκανε διάσημο τo 1954.

MICHAELCAINE

Πρόσφατα ο Μάικλ Κέιν σόκαρε τα media όταν τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Brexit μέσω twitter. "Αν δεν υπάρξουν εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές, οφείλουμε να βγούμε", δήλωσε στο BBC εξηγώντας τη στάση του. Για τον ηθοποιό οι συνέπειες ενός Brexit θα ήταν "τρομακτικές" αλλά όχι περισσότερο από την προοπτική η Βρετανία "να δει να τη διευθύνουν χιλιάδες απρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι" των Βρυξελλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ