ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tζάκι: Το trailer αποδεικνύει ότι η Νάταλι Πόρτμαν είναι η πρώτη κυρία των Όσκαρ

Tζάκι: Το trailer αποδεικνύει ότι η Νάταλι Πόρτμαν είναι η πρώτη κυρία των Όσκαρ

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν η Μόστρα απασχολούσε τους κριτικούς κινηματογράφου, η “Jackie” (Τζάκι) του Πάμπλο Λαραΐν με τη Νάταλι Πόρτμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο έκανε όλη τη Βενετία να της υποκλιθεί.

Απαξιώνοντας κάθε ανταγωνισμό, η Πόρτμαν εκθειάστηκε για την ερμηνεία της ως η πρώτη κυρία των ΗΠΑ σε πένθος. Το ίδιο και η τόλμη με την οποία ο σκηνοθέτης προσέγγισε έναν μύθο. Σε παραγωγή Ντάρεν Αρονόφσκι και σενάριο του Νόα Οπενχάιμ η ταινία αφηγείται τις τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963, όταν η Τζάκι Κένεντι ήταν πολύ βυθισμένη στο θρήνο για να φορέσει το προσωπείο και έμεινε εκτεθειμένη και ανθρώπινη απέναντι σε όλους, έχοντας χάσει σύζυγο, “αξίωμα” και μέλλον.

Ήταν οι πιο σκοτεινές στιγμές της Μπουβιέ, είναι η πιο εύθραυστη ερμηνεία της Πόρτμαν.

Με το επίσημο trailer της ταινίας πλέον διαθέσιμο, όλα μοιάζουν ότι το οσκαρικό δόλωμα της φράσης “Τζάκι, με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο της τραγικής, χαροκαμένης Πρώτης Κυρίας Τζάκι Κένεντι!” είναι κάτι παραπάνω από κόλπο. Είναι πιθανότητα και φαβορί ντυμένο με ένα αιματοβαμμένο ροζ ταγιέρ Chanel που θέλουμε, ελπίζουμε και τα ξένα media επιβεβαιώνουν έχει την ευαισθησία και τη θλίψη που υποσχέθηκε από την πρώτη εικόνα του, αρκετούς μήνες πριν.

jackie poster

Το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Πάμπλο Λαραΐν, του χαρισματικού Χιλιανού σκηνοθέτη των βαθιά πολιτικών ταινιών “Νο”, “El Club” και “Neruda” αφηγείται όλα όσα συνέβησαν στη ζωή της εμβληματικής Τζάκι Κένεντι αλλά και (λίγα από όσα) προηγήθηκαν του τραγικού επιλόγου μιας ζωής που ήταν πολύ άσπιλη για να είναι αληθινή. To biopic θεωρείται ήδη φαβορί στην κούρσα των Oscars και η Πόρτμαν αντάξια ενός μύθου που στοιχειώνει την Αμερική για πάντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ