ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επιστροφή στα μπλουζ με νέο άλμπουμ για τους Rolling Stones ύστερα από 11 χρόνια

Επιστροφή στα μπλουζ με νέο άλμπουμ για τους Rolling Stones ύστερα από 11 χρόνια
Το εξώφυλλο του νέου στούντιο άλμπουμ των θρυλικών Rolling Stones με τίτλο «Blues & Lonesome», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2016, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 The Rolling Stones rollingstones.com

Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν σήμερα ότι το νέο άλμπουμ του, το πρώτο που ηχογραφεί σε στούντιο μετά από έντεκα χρόνια, θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διασκευές μπλουζ τραγουδιών, σε συνεργασία με τον Έρικ Κλάπτον (Eric Clapton).

Με το άλμπουμ αυτό, που θα τιτλοφορείται Blues & Lonesome, οι Rolling Stones «επιστρέφουν στις ρίζες τους και στο πάθος τους για την μπλουζ που ήταν πάντα στην καρδιά τους», γράφει το συγκρότημα στον επίσημο ιστότοπό του, κάτω από την εικόνα του εξωφύλλου του νέου δίσκου, που δεν είναι άλλη από το πασίγνωστο έμβλημά τους.

Ο δίσκος είναι παραγωγής της Polydor Records και θα περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών των Τζίμι Ριντ (Jimmy Reed), Γουίλι Ντίξον (Willie Dixon), Έντι Τέιλορ (Eddie Taylor) και άλλων.

Ο Κλάπτον, ένας παλιόφιλος των Stones, συμμετείχε στην ηχογράφηση δύο τραγουδιών, καθόσο βρισκόταν σε ένα γειτονικό στούντιο για να ηχογραφήσει το δικό του άλμπουμ.

Η ηχογράφηση αυτή έγινε «μέσα σε τρεις ημέρες, τον περασμένο Δεκέμβριο, στα στούντιο British Grove» του Λονδίνου, στην περιοχή δηλαδή από όπου ξεκίνησε το συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του '60, παίζοντας σε παμπ και μικρές ντισκοτέκ.

Rolling Stones Havana 2016 10 06T124423Z 1125741981 TM3ECA51B5901 RTRMADP 3 MUSIC ROLLINGSTONES

Ο Ρόνι Γουντ (Ronnie Wood), o Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) και ο Κιθ Ρίτσαρντς (Keith Richards) παίζουν στάδιο Ciudad Deportiva de la Habana στην Αβάνα της Κούβας, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016 - REUTERS/Alexandre Meneghini/File Photo

Rolling Stones Saatchi 2016 10 06T124047Z 743053100 D1AEUFKJLNAA RTRMADP 3 MUSIC ROLLINGSTONES

Η μπάντα σε απαρτία με τους Τσάρλι Γουότς (Charlie Watts), Ρόνι Γουντ, Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς να έχουν καταφτάσει στα εγκαίνια της πρώτης τους έκθεσης με τίτλο «Exhibitionism», η οποία περιλάμβανε 550 εκθέματα –από μουσικά όργανα και σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα μέχρι ρούχα και προσωπικά τους είδη. Τα εκθέματα χρησιμοποιήθηκαν για να στηθούν σε διαφορετικές πόλης ανά τον κόσμο εννέα διαφορετικοί τόποι από την πολύχρονη ιστορία τους, όπως το στούντιο που ηχογράφησαν τα πρώτα τους άλμπουμ, αρχής γενομένης από τη Γκαλερί Σαάτσι (Saatchi Gallery) στο Λονδίνο, από όπου και η φωτογραφία τραβηγμένη τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Luke MacGregor/File Photo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ