ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λέοναρντ Κοέν: o μάνατζέρ του αποκαλύπτει τον τρόπο που πέθανε ο θρύλος της μουσικής

Λέοναρντ Κοέν: o μάνατζέρ του αποκαλύπτει τον τρόπο που πέθανε ο θρύλος της μουσικής
REUTERS/ BRIA WEBB

Τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Λέοναρντ Κοέν αποκάλυψε ο μάνατζέρ του, Ρόμπερτ Κόρι. Σύμφωνα με τον Κόρι, ο θρύλος της μουσικής πέθανε στον ύπνο του, έπειτα από πτώση κατά τη διάρκεια της νύκτας, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

«Ο θάνατός του ήταν αιφνίδιος, αναπάντεχος και ειρηνικός», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Cohencentric ο Κόρι.

Ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή στις 7 Νοεμβρίου σε ηλικία 82 ετών. Όταν ανακοινώθηκε, τρεις ημέρες μετά, δεν διευκρινίσθηκε η αιτία του θανάτου του.

Η ταφή του έγινε σε ένα λιτό φέρετρο από πεύκο, δίπλα στην μητέρα και τον πατέρα του, έγραψε την Κυριακή στο Facebook ο γιος του Άνταμ.

«Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές σκέφτομαι τον μοναδικό συνδυασμό που είχε ο πατέρας μου -αυτο-υποτίμηση μαζί με αξιοπρέπεια, προσιτή φινέτσα, χάρισμα χωρίς θράσος, παλιομοδίτικη ευγένεια, το προσωπικά σμιλεμένο ύψος του έργου του», έγραψε ο Άνταμ Κοέν.

Τον περασμένο μήνα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, ο Κοέν είχε δηλώσει πως υπήρχαν πολλά που ήθελε να κάνει ακόμη, αλλά πως ήταν έτοιμος και να πεθάνει. Σύμφωνα με το άρθρο, ο Κοέν έχει έναν θησαυρό με αδημοσίευτα και ημιτελή ποιήματα που ήθελε να προλάβει να τα ηχογραφήσει ή να τα δημοσιεύσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ