ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όταν ο Άντι Γουόρχολ έκανε δώρο μια νεκρή γάτα στον γιο του Τζον Λένον

Όταν ο Άντι Γουόρχολ έκανε δώρο μια νεκρή γάτα στον γιο του Τζον Λένον

"Πραγματικά δεν ξέρω". Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο, Σον Λένον, στην Page Six για το μακάβριο γενέθλιο δώρο που του έκανε ο Άντι Γουόρχολ στα όγδοα γενέθλια του. Μία ταριχευμένη γάτα που τον κατατρόμαξε.

Ο τραγουδοποιός αποκάλυψε ότι ακόμη και η μητέρα του "τρόμαξε, παρότι αγαπάει τις γάτες" όταν ξετύλιξε το δώρο. Την ανέκδοτη αυτή ιστορία αποκάλυψε ο γιος του Σκαθαριού για πρώτη φορά στα πλαίσια της έκθεσης "Γράμματα στον Άντι Γουόρχολ" που φιλοξενείται στο Cadillac House της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τον Λένον η γάτα του Γουόρχολ είχε περιπέτειες μετά το θάνατο της. "Μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα που τοποθετήθηκε σε ένα ράφι στην κρεβατοκάμαρά μου, αποφασίστηκε ότι πρέπει να τοποθετηθεί μόνιμα στο παράθυρο του γραφείου που ήταν στο ισόγειο του σπιτιού. Eκεί έμεινε μέχρι που οι γείτονες διαμαρτυρήθηκαν και έπρεπε να την πάρουμε από εκεί" είπε.

342453

"Κάθε μέρα την ώρα που πήγαινα στο σχολείο περνούσα από το γραφείο και πάντα αναρωτιόμουν γιατί ο Άντι μου έκανε δώρο αυτή τη γάτα" πρόσθεσε. Σε ερώτηση εάν ο Γουόρχολ είχε συζητήσει με τις γονείς του πριν του δώσει ως δώρο μία νεκρή γάτα, ο Λένον απάντησε ότι "ο μπαμπάς μου δεν ήταν κοντά μας εκείνη την εποχή, ήμουν μόνος με τη μαμά μου, και δεν ξέρω εάν γνώριζε για το δώρο από πριν, αλλά αν κρίνω από την έκπληξη που ένιωσε η μαμά μου όταν άνοιξε το δώρο, δεν νομίζω ότι γνώριζε κάτι από πριν".

Ο 41χρονος Σον Λένον είπε ότι ήθελε να μοιραστεί αυτή την ιστορία γιατί ποτέ δεν κατάλαβε πραγματικά τον Γουόρχολ. "Έχω πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες από εκείνη την εποχή" είπε. "Πιστεύω πως αυτό το περιστατικό καταδεικνύει πόσο αινιγματικός ήταν ο Άντι" ανέφερε.

NYR 11212 0028

Πηγή: Christie's

ΔΗΜΟΦΙΛΗ