ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Για 30.000 δολάρια δημοπρατήθηκε η επιστολή οργής του Τζον Λένον στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Για 30.000 δολάρια δημοπρατήθηκε η επιστολή οργής του Τζον Λένον στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Τζον Λένον και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αντιπαθούσαν ο ένας τον άλλον. Στην επιστολή που δημοπρατήθηκε για 30.000 δολάρια και γράφτηκε το 1971 όλη η αλήθεια γιατί τα Σκαθάρια σταμάτησαν να είναι μια παρέα και έγιναν εχθροί είναι εκτεθειμένη και ευανάγνωστη.

Το δισέλιδο δακτυλογραφημένο γράμμα με χειρόγραφες σημειώσεις του Λένον πουλήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών RR Auction που εδρεύει στη Βοστόνη των ΗΠΑ και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών θεωρείται η απάντηση στην κριτική που δέχθηκε ο Τζον Λένον από τη Λίντα ΜακΚάρτνεϊ για την απόφασή του να μην ανακοινώσει δημόσια την αποχώρησή του από τη μπάντα το 1970.

Στη γεμάτη βωμολοχίες και σε κάποια σημεία δύσκολη στην ερμηνεία της επιστολή για εμάς που δεν ξέρουμε όλα όσα είχαν προηγηθεί με ακρίβεια, γράφει ο διοπτροφόρος καλλιτέχνης: "Πιστεύεις πραγματικά ότι το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής τέχνης εμφανίστηκε λόγω των Beatles; Δεν νομίζω ότι είσαι τόσο τρελός Πολ – το πιστεύεις αυτό; Όταν θα σταματήσεις να το πιστεύεις ίσως ξυπνήσεις!".

Η επιστολή καταγράφει την έντονη αντιπαλότητα μεταξύ Λένον και ΜακΚάρτνεϋ κατά τους μήνες και τον χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles" εξήγησε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών, Ρόμπερτ Λίβινγκστον.

Σε αυτή ο Τζον Λένον καταφέρεται εναντίον του Πολ ΜακΚάρτνεϊ και της πρώτης συζύγου του, Λίντα, καθιστώντας σαφές ότι δεν θέλει να αφήσει τα δώσει τόπο στην οργή και τους ασκεί σκληρή κριτική για την έπαρση τους και την άρνησή τους να είναι ευγενικοί στη σύζυγό του, Γιόκο Όνο.

Καταλήγει υποστηρίζοντας ότι δεν είχε μιλήσει στον Τύπο για την έξοδό του από τους Beatles, επειδή αυτό του είχε ζητηθεί από τον Πολ και τον μάνατζερ των Beatles, Άλεν Κλάιν. "Και οι δύο για μία ολόκληρη μέρα προσπαθούσαν να με πείσουν ότι είναι καλύτερο να μην πω τίποτα... επειδή αυτό θα έκανε κακό στη φήμη των Beatles" γράφει. "Θέλησαν να το υποβαθμίσουμε".

john lennon paul mccartney letter 01

Η επιστολή δείχνει ότι η μαγική χημεία των Τζον Λένον και Πολ ΜακΚάρτνεϊ μετατράπηκε σε πικρή δυσαρέσκεια, όταν οι Beatles διαλύθηκαν το 1970 αναφέρει το ΑΜΠΕ. Την επιστολή του θρύλου της ροκ αγόρασε ένας συλλέκτης από το Ντάλας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με το Fox News. Στη δημοπρασία πουλήθηκαν επίσης ένα υπογεγραμμένο πρόγραμμα των Beatles από το 1963 (έναντι 16.541 δολαρίων )το προσωπικό σημειωματάριο του Μάιλς Ντέιβις (για 12.251 δολάρια) και η ακουστική κιθάρα του Στίβι Ρέι Βον (για 18.520 δολάρια).

john lennon paul mccartney letter 02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ