ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επικίνδυνες Αποστολές στην αρχαία Αίγυπτο; Η Μούμια του Τομ Κρουζ έχει trailer

Επικίνδυνες Αποστολές στην αρχαία Αίγυπτο; Η Μούμια του Τομ Κρουζ έχει trailer

Θεοί και δαίμονες, τέρατα και σημεία. Μετά το poster και το teaser η Μούμια, το πολυαναμενόμενο reboot του Τομ Κρουζ και του πιο αρχαίου τέρατος της Universal έχει το trailer του.

Πολύ πιο εντυπωσιακό από όσο φάνηκε στο αδιάφορο κάπως teaser που το αδίκησε, το trailer ξεκινάει σαν ακόμη ένα επεισόδιο των Επικίνδυνων Αποστολών.

Ο Κρουζ, αμίλητος και αειθαλής κάτι σκέφτεται σε ένα αεροπλάνο, απέναντι του κάθεται μια ωραία, λιγνή, ψηλή, ξανθιά Βρετανή (λέγεται ότι η Άναμπελ Γουάλις, γνωστή από το εξαιρετικό "Peaky Blinders" είναι ο νέος έρωτας του) και μετά, η Μούμια ξυπνά. Ο Κρουζ κάνει κάτι ηρωικό και μετά, πεθαίνει;

Ναι, πεθαίνει αλλά ο Τομ Κρουζ πεθαίνει διαφορετικά και έρχεται πίσω στη ζωή για να σώσει την ανθρωπότητα από την εντυπωσιακά οργισμένη Μούμια (την υποδύεται η εντυπωσιακή Sofia Boutella -χορεύτρια, αθλήτρια, μούσα αναρίθμητων εκδόσεων μόδας όπως Numéro, V Magazine και πολύ σκληρό καρύδι του Kingsman: The Secret Service).

Γιατί η Μούμια είναι ένα στοίχημα πολλών, πολλών εκατομμυρίων

Η Άχμανετ "θα διεκδικήσει όλα όσα τις στερήθηκαν" και θα το κάνει με επιμονή τερατώδη -ως τέρας αρχαίο. Ανεβάζοντας ταχύτητες η Μούμια του Τομ Κρουζ είναι ένα στοίχημα για πολλούς.

Για τον ίδιο που έχει ανάγκη να φέρει στα ταμεία όλα όσα εδώ και χρόνια επενδύονται επάνω του ως action man του Χόλιγουντ αλλά κυρίως για τα Universal Studios που με αυτή την ταινία επιθυμούν να συστήσουν σε ένα νέο κοινό τα μυθικά κινηματογραφικά τέρατα τους.

Ο Φράνκενσταιν, ο Λυκάνθρωπος, ο Δράκουλας, η Μούμια, τόσοι παλιοί, αγαπημένοι εφιάλτες έχουν εναποθέσει επάνω στην επιτυχία ή όχι της Μούμιας τις ελπίδες τους για να γίνουν ταινίες ξανά από την αρχή. Oι (πολιτικές) συνθήκες τα ευνοούν.

universalmonsters

Credit: Alex Ross Art / Facebook

Ο Ράσελ Κρόου συμμαχεί με τον Κρουζ στην ταινία που όπως λέει ο σκηνοθέτης της Alex Kurtzman θέλει να φέρει στην μεγάλη οθόνη έναν τεράστιο φόβο, σαν τον αρχέγονο εκείνο φόβο που τα Τέρατα και η μυθολογία τους μας έκανε να κοιμόμαστε ανήσυχα τα βράδια.

Η Μούμια και οι ζωντανοί νεκροί στους κινηματογράφους στις 9 Ιουνίου 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ