ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ καταπέλτης κατά των ατάλαντων υπερηρώων του Χόλιγουντ

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ καταπέλτης κατά των ατάλαντων υπερηρώων του Χόλιγουντ

Μιλώντας στο "Digital Spy" ο Βρετανός σκηνοθέτης αναρίθμητων κινηματογραφικών παραγωγών που έγραψαν ιστορία (βλ. Alien, Blade Runner, Ο Μονομάχος κα.) Ρίντλεϊ Σκοτ άφησε τα αγαπημένα του αιμοσταγή τέρατα ελεύθερα για να κατασπαράξουν τους υπερήρωες που κατακλύζουν τις οθόνες. 

Ο 79χρονος σκηνοθέτης έχει πει ξανά στο παρελθόν ότι δεν θα σκηνοθετούσε ένα φιλμ με υπερήρωα. Επιπλέον στη συνέντευξη του επιβεβαίωσε ότι απέρριψε διάφορες προτάσεις. "Δεν πιστεύω στο λεπτό αραχνοΰφαντο σκοινί της μη ρεαλιστικής κατάστασης του υπερήρωα" είπε ο δημιουργός ενός φουτουριστικού παραμυθιού που επιστρέφει στην σκοτεινή οθόνη, του Blade Runner.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ είπε ότι η ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1982 με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ δεν είναι μόνο απολύτως ανόμοια με τις σημερινές ταινίες υπερηρώων, αλλά διαθέτει και στοιχεία τα οποία αυτές στερούνται.

Το Blade Runner είναι στην πραγματικότητα, ένα κόμικ, όταν το σκέφτεσαι" είπε ο σκηνοθέτης. "Είναι μια σκοτεινή ιστορία αφηγημένη σε έναν φανταστικό κόσμο. Θα μπορούσε να βρίσκεται ο Μπάτμαν ή ο Σούπερμαν σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτή την ατμόσφαιρα, με εξαίρεση ότι είχα μία απίστευτα καλή ιστορία, σε αντίθεση με τις ταινίες με καμία ιστορία!” υπογράμμισε.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος το 2003 ανακηρύχθηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ για τις υπηρεσίες του στη βρετανική κινηματογραφική βιομηχανία, εκτίμησε ότι "ο κινηματογράφος κατά κύριο λόγο είναι πολύ κακός" αναφέρει η The Guardian.

Ο Σκοτ, που συμμετέχει στο sequel του Blade Runner, όχι όμως ως σκηνοθέτης, ετοιμάζεται να φέρει ξανά εφιάλτες σε όσους γνωρίζουν ότι στο διάστημα κανείς δεν ακούει τις κραυγές σου.

Το πρώτο trailer από το πολυαναμενόμενο Alien: The Covenant που μας εξιστορεί όλα όσα συνέβησαν πριν αιματοκυλήσει το σύμπαν ήδη από το 1979 -όταν και το πρώτο Alien άρχισε τη σφαγή της ανθρωπότητας, γνάθο μετά από γνάθο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ