ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Πέδρο Αλμοδοβάρ κυρίαρχος του Φεστιβάλ Καννών

O Πέδρο Αλμοδοβάρ κυρίαρχος του Φεστιβάλ Καννών
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Στα παλιά του, γνώριμα λημέρια, τις σινεφίλ Κάννες, επιστρέφει ο Ισπανός κινηματογραφιστής Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Ο Ισπανός auteur ο οποίος έχει τιμηθεί το 1999 με βραβείο Σκηνοθεσίας για το Όλα για τη Μητέρα Μου θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του φετινού 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Πρόκειται για τον πρώτο Ισπανό που αναλαμβάνει επικεφαλής της διοργάνωσης αυτής και θα διαδεχθεί στη θέση αυτή τον σκηνοθέτη του Mad Max, τον Ελληνοαυστραλό Τζορτζ Μίλερ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που γιορτάζω την 70η επέτειο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αναλαμβάνοντας αυτό το αξίωμα που έχει τόσο κύρος. Είμαι ευγνώμων που μου κάνουν την τιμή αυτή και έχω τρακ!", δήλωσε ο Ισπανός σκηνοθέτης που μετράει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια πίσω από την κάμερα στα κινηματογραφικά πλατό.

"Το να είσαι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη και ελπίζω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Μπορώ να σας πω ότι θα αφιερωθώ ψυχή τε και σώματι σε αυτόν τον σκοπό, που τον θεωρώ ταυτοχρόνως ευχαρίστηση και προνόμιο", πρόσθεσε.

Ο Αλμοδόβαρ θα απονείμει μαζί με την κριτική επιτροπή τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί από τις 17 ως τις 28 Μαΐου.

Ο Ισπανός κινηματογραφιστής που έχει στο ιστορικό του είκοσι ταινίες και αποθεώνει ανάμεσα σε άλλα την γυναικεία φύση και ταυτότητα περίπου καλύτερα από κάθε άλλο σκηνοθέτη σήμερα. Ρωτήστε τις Ιουλιέτες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ