ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Με βίασαν & με κακοποίησαν όταν ήμουν παιδί». Τζέιν Φόντα, εκ βαθέων

«Με βίασαν & με κακοποίησαν όταν ήμουν παιδί». Τζέιν Φόντα, εκ βαθέων

Η αιώνια Μπαρμπαρέλα και πορφυρογέννητη του Χόλιγουντ Τζέιν Φόντα μιλάει με ειλικρίνεια σε μια συνέντευξη κάθαρση με τη Μπρι Λάρσον για το online περιοδικό του NET-A-PORTER, The EDIT.

Σε αυτή η 79χρονη Φόντα μίλησε για το μέγεθος της πατριαρχίας που επιβάλλεται στις γυναίκες, για το πώς η κοινή γνώμη σε κάνει να νομίζεις ότι νιώθεις από θύμα κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης θύτης.

Φωτογραφημένη από τον Bustos η Φόντα αποδεικνύει ότι η γοητεία δεν έχει ηλικία και η σοφία έρχεται με τον καιρό.

"Με έχουν βιάσει, έχω κακοποιηθεί σεξουαλικά όταν ήμουν παιδί και έχω απολυθεί επειδή αρνήθηκα να κοιμηθώ με το αφεντικό" λέει. "Πάντα θεωρούσα ότι το λάθος ήταν δικό μου, ότι δεν έκανα ή δεν έλεγα αυτό που έπρεπε" εξομολογείται.

Στη συνέντευξη με τη Μπρι Λάρσον που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης η Φόντα εξομολογείται ότι αυτό το παιδικό τραύμα την έκανε μια μαχήτρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

mejane2

Γνωρίζω μικρά κορίτσια που έχουν πέσει θύμα βιασμού και δεν το αντιλαμβάνονται καν. Θεωρούν ότι το λάθος είναι δικό τους επειδή δεν είπαν 'ΟΧΙ' με το σωστό τρόπο" τόνισε.

Η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός της δυναστείας των Φόντα είναι ακτιβίστρια και με το κίνημα της V-Day παλεύει για το στίγμα και τον περιορισμό της βίας εις βάρος νέων κοριτσιών και γυναικών.

Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση και έχει ιδρύσει από το 2001 το δικό τηε κέντρο περίθλαψης Jane Fonda Center For Adolescent Reproductive Health.

"Πρέπει να βοηθήσουμα τα θυματα να καταλάβουν ότι ο βιασμός και η κακοποίηση δεν είναι δικό τους λάθος. Ότι μας εκβίασαν και δεν είναι σωστό" τονίζει.

jane fonda wears dress by giambattista valli

Όταν η Μπρι Λάρσον δεν χειροκρότησε τον Κέισι Άφλεκ

Η συνέντευξη είναι περισσότερο από επίκαιρη. Μετά την απονομή των Όσκαρ όπου η Μπρι Λάρσον παρέδωσε μεν το βραβείο στον Κέισι Άφλεκ (για δεύτερη φορά φέτος σε απονομή της συνέβη κάτι τέτοιο), αρνήθηκε ωστόσο επιδεικτικά να τον χειροκροτήσει.

Η επιλογή της Ακαδημίας να αλλάξει ατζέντα απασχόλησε πολλούς. Μόλις πέρσι το μήνυμα της ήταν υπερ των θυμάτων που επιβίωσαν ψυχικών τραυμάτων.

Σε συνέντευξη του που ακολούθησε της βράβευσης ο Άφλεκ, ερωτηθείς τι έχει να απαντήσει στους επικριτές της βράβευσης του για το παρελθόν του που διευθετήθηκε εξωδικαστικά απάντησε ότι "δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσουν να λένε όσα λένε για αυτόν".

Η Φόντα επιστρέφει στον τρίτο κύκλο της κωμικής σειρά του Netflix “Grace & Frankie” στις 24 Μαρτίου.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

jane fonda wears jacket by saint laurent

ΔΗΜΟΦΙΛΗ