ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών ο Robert Miles που όρισε τα 90s με το Children

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών ο Robert Miles που όρισε τα 90s με το Children

Από αδιευκρίνιστη επί του παρόντος ασθένεια πέθανε σε ηλικία 47 ετών στην Ίμπιζα της Ισπανίας ο Ελβετός DJ και μουσικός παραγωγός Robert Miles.

Γεννημένος το 1969 ως Roberto Concina στο Fleurier της Ελβετίας από Ιταλούς μετανάστες ο Robert Miles ξεκίνησε από τα νυχτερινά club της Ιταλίας στα τέλη των 80s για να ορίσει τη dance σκηνή των 90s με ένα κομμάτι που θεωρείται ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα dance anthems της δεκαετίας που το rave και η trance έκαναν τους θιασώτες της νύχτας να ιδρώνουν.

Γραμμένο το 1994 το hit του "Children" (Dream Version) έκανε γνωστό το όνομα του με το single να πουλάει περισσότερα από 350.000 αντίτυπα μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες από την κυκλοφορία του.

Το single κατάκτησε τα charts σε πολλές χώρες και ήταν για τον Pete Tong το "Essential Tune of The Week" για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες -κάτι που σπάνιζε στις μέρες της dance βασιλείας στα charts.

Mέχρι το 1997 το "Children" είχε πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο φέρνονατς στον Miles πλατινένιες πωλήσεις, ένα Brit Award (ο Robert Miles είναι ο μόνος Ιταλός που έχει κατακτήσει αυτή τη διάκριση ως Best International Male Newcomer 1997) και άλλα βραβεία.

ROBERT MILES

Facebook/RobertMiles

Μέχρι σήμερα το "Children" θεωρείται ένας κλασικός ύμνος της dance σκηνής που έβγαλε το μουσικό είδος της trance από την αφάνεια στη mainstream κουλτούρα επηρεάζοντας μουσικούς παραγωγούς και DJ όπως οι Tiesto, Armin Van Buuren και David Guetta.

O Μiles κυκλοφόρησε πέντε album με τελευταίο το "Th1rt3en" του 2011.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ