ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάννες 2017: Το φαβορί Γιώργος Λάνθιμος & η Νικόλ Κίντμαν στη Ριβιέρα

Κάννες 2017: Το φαβορί Γιώργος Λάνθιμος & η Νικόλ Κίντμαν στη Ριβιέρα

Ήταν 2009 όταν ο 43χρονος σήμερα Έλληνας σκηνοθέτης άκουσε να αναφέρεται για πρώτη φορά το όνομα του στο Φεστιβάλ Kαννών που αγαπάνε (και μισούν) οι επαγγελματίες της εικόνας. Τότε ο Γιώργος Λάνθιμος παρέδωσε στη Ριβιέρα τον "Κυνόδοντα" του.

Έκτοτε ο Λάνθιμος έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο auteur του κινηματογραφικού φεστιβάλ με την τελευταία του δουλειά "Ο φόνος του ιερού ελαφιού" ("The killing of a sacred dear") να διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών.

Στη διεθνή συμπαραγωγή που έπεται του "Αστακού" ο Λάνθιμος σκηνοθετεί τους Νικόλ Κίντμαν και Κόλιν Φάρελ. "Στο σημείο όπου βρίσκομαι σήμερα, θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να γυρίζω ταινίες σε ξένες χώρες και όχι στην Ελλάδα" έχει πει ο σκηνοθέτης υπενθυμίζοντας τις δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες συνθήκες δημιουργίας για τους μάστορες της έβδομης τέχνης.

Η νέα ταινία του Λάνθιμου προβλήθηκε σήμερα στο Grand Théâtre Lumière και είναι η τρίτη δουλειά του που κάνει απόβαση στη Ριβιέρα μετά τον "Κυνόδοντα" και τον "Αστακό" -και οι δύο βραβευμένες στις Κάννες.

killing

Στην ταινία ο Φάρελ υποδύεται ένα γιατρό που βλέπει τη ζωή του να αναστατώνεται με τον ερχομό ενός νεαρού αγοριού στην οικογένειά του.

Πολλά έγκυρα media της βιομηχανίας του κινηματογράφου κάνουν λόγο για ένα από τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα που θα απονέμει η κριτική επιτροπή, προεδρεύοντος του Ισπανού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ την ερχόμενη Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ