ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το πόρισμα για τον θάνατο της Κάρι Φίσερ

Το πόρισμα για τον θάνατο της Κάρι Φίσερ

Ο θάνατος πέρυσι της ηθοποιού Κάρι Φίσερ, η οποία έγινε γνωστή για τον ρόλο της ως Πριγκίπισσα Λέια στον "Πόλεμο των 'Αστρων", οφείλετο σε υπνική άπνοια και άλλες αιτίες, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ το Γραφείο του Ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος 'Αντζελες.

Η Φίσερ πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 27 Δεκεμβρίου, τέσσερις ημέρες αφότου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Φίσερ που αγωνιζόταν για το θέμα της ψυχικής υγείας, είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε με τη διπολική διαταραχή και την εξάρτησή της από την κοκαΐνη. Πέρα από τη δουλειά της στον κινηματογράφο, ήταν επίσης δημοφιλής ως συγγραφέας και κωμικός.

carrie1

Τα απομνημονεύματά της με τίτλο "The Princess Diarist" κυκλοφόρησαν λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Το Γραφείο του Ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος Άντζελες πραγματοποίησε τη νεκροψία στις 30 Δεκεμβρίου και τότε διαπιστώθηκε ότι η Φίσερ πέθανε από υπνική άπνοια και "άλλους απροσδιόριστους παράγοντες", αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Φίσερ έπασχε επίσης από αθηροσκληρωτική καρδιοπάθεια και για μια περίοδο έκανε χρήση ναρκωτικών, αναφέρει η ανακοίνωση που όμως τονίζει ότι δεν εξακριβώθηκε αν οι παράγοντες αυτοί συνέβαλαν σημαντικά στον θάνατό της.

Δεν έγιναν γνωστές άλλες πληροφορίες σε σχέση με τα ευρήματα της νεκροψίας.

Η Κάρι Φίσερ προερχόταν από οικογένεια του Χόλιγουντ, καθώς ήταν η κόρη της ηθοποιού Ντέμπι Ρέινολντς και του τραγουδιστή 'Εντι Φίσερ.

Την επομένη ημέρα του θανάτου της Φίσερ, η Ρέινολντς που πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ όπως το "Singin' in the Rain" υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Ο 'Εντι Φίσερ πέθανε το 2010.

Γεννημένη στο Μπέβερλι Χιλς, η Κάρι άρχισε σε ηλικία 12 ετών να εμφανίζεται στην παράσταση της μητέρας της σε νυκτερινό κέντρο του Λας Βέγκας. Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην εφηβεία της το 1975 στην κωμωδία "Shampoo", δύο χρόνια πριν από τη μεγάλη της επιτυχία στην πρώτη ταινία της σειράς "Πόλεμος των Άστρων".

STAS

Μετά την αγωγή απεξάρτησης από την κοκαΐνη στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Φίσερ έγραψε το μυθιστόρημα "Postcards from the Edge" που αναφερόταν σε μια εθισμένη στα ναρκωτικά ηθοποιό που αναγκάζεται να πάει να μείνει μαζί με τη μητέρα της.

Το βιβλίο που είχε μεγάλες πωλήσεις διασκευάστηκε αργότερα για τον κινηματογράφο. Στην ταινία πρωταγωνίστησαν η Μέριλ Στριπ και η Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ