ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Oι ταινίες που βλέπουν οι Αμερικανοί ξανά και ξανά και, πάλι, ξανά

Oι ταινίες που βλέπουν οι Αμερικανοί ξανά και ξανά και, πάλι, ξανά
KURTZ/JOINER ARCHIVE

“Ποια ταινία βλέπεις και ξαναβλέπεις;” ρώτησε ο Walt Hickey τους επισκέπτες της η ιστοσελίδας Five Thirty Eight και 4.632 απαντήσεις από 1.169 συμμετέχοντες έδωσαν ένα ενδεικτικό προφίλ της αμερικανικής κουλτούρας στη διασκέδαση.

Δεν πρόκειται για μια λίστα με εκπλήξεις. Το γνήσιο στο συναίσθημα του “Μια Υπέροχη Ζωή” του Φρανκ Κάπρα παραμένει η ταινία που βλέπουν στις ΗΠΑ κάθε Χριστούγεννα, “H Μελωδία Της Ευτυχίας” και η Σκάρλετ Ο Χάρα θα συνεχίσουν να τους συγκινούν. Εάν όμως υπάρχει μια και μόνο ταινία που έχει εντυπωθεί στο μυαλό κάθε πολίτη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι εννοείται ο Πόλεμος Των Άστρων.

Το μπικίνι της σκλαβιάς μιας διαγαλαξιακής πριγκίπισσας γράφει ιστορία

Η εποποιϊα του Τζορτζ Λούκας είναι στην κορυφή των περισσότερων προβολών με τους “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και “Χάρι Πότερ” να ακολουθούν.

Οι μόνες διαφοροποιήσεις και ανακατατάξεις στις λίστες με βάση το φύλο. Οι άντρες προτιμούν όσους είναι "Πολύ Σκληροί για να Πεθάνουν" και οι γυναίκες το "Love Actually".

Οι ΗΠΑ αγαπάνε το παραμύθι και τα επικά παραμύθια καλών εναντίον κακών -τουλάχιστον για την κατ’οίκον διασκέδαση τους. Η ιστοσελίδα Five Thirty Eight έδωσε απάντηση στην ερώτηση “Τι θες να δούμε” δόθηκε από τον R2D2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ