ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

«Γλυκιά αναρχία»: Τουριστική ξενάγηση στα Εξάρχεια μέσω Airbnb

«Γλυκιά αναρχία»: Τουριστική ξενάγηση στα Εξάρχεια μέσω Airbnb
EUROKINISSI

«Ιστορίες για επαναστάτες μαθητές και εξεγέρσεις αναρχικών», καθώς και «βόλτες σε κρυμμένους δρόμους» των Εξαρχείων προσφέρει το Airbnb σε τουρίστες.  

Η ξενάγηση κοστίζει μόλις 65 ευρώ και παρουσιάζει την περιοχή ως άκρως δελεαστική. Ο περίπατος δυόμισι ωρών έχει τίτλο «Γλυκιά Αναρχία: Εξάρχεια».

«Γεια σας ταξιδιώτες! Το όνομά μου είναι Ρεμπέκα και είμαι επαγγελματίας στον τουρισμό. Μαζί με τους φίλους μου θα χαρούμε πολύ να περπατήσουμε μαζί σας στη γειτονιά μας, τα Εξάρχεια, και να μοιραστούμε μαζί σας τη γνώση και αστεία ανέκδοτα για το μέρος. Ακολουθήστε μας σε μοναδικές περιπέτειες καθώς θα τολμήσουμε να εξερευνήσουμε την "απαγορευμένη" γειτονιά με τους επαναστάτες των Εξαρχείων» αναφέρεται στην πλατφόρμα.

Η ξενάγηση περιλαμβάνει «ιστορίες για επαναστάτες μαθητές και εξεγέρσεις αναρχικών, βόλτες σε μυστικά μέρη των Εξαρχείων, σε εκθέσεις street art και σε διάφορα μαγαζιά, καταλήγοντας σε μία αξέχαστη εμπειρία σε καφενείο της περιοχής και σε ζαχαροπλαστεία».

exarcheia


Πηγή: airbnb

Το μόνο που «απαιτείται» από κάθε τουρίστα, εκτός από τα 65 ευρώ ανά άτομο, είναι να φοράει άνετα παπούτσια για περπάτημα, καπέλο και γυαλιά ηλίου και να έχει μαζί του φωτογραφική μηχανή γιατί «θα υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες για εκπληκτικές φωτογραφίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ