ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Με… δανεικό χέρι έπαιξε ο διάσημος πιανίστας Lang Lang στο Carnegie Hall

Με… δανεικό χέρι έπαιξε ο διάσημος πιανίστας Lang Lang στο Carnegie Hall
REUTERS

Μία πρωτοποριακή λύση βρήκε ο πιανίστας Lang Lang –ο οποίος έχει τραυματιστεί στο αριστερό του χέρι- προκειμένου να μην χάσει το ετήσιο γκαλά στο Carnegie Hall. Ποια ήταν αυτή; Ένας νεαρός μαθητής του, του ..."δάνεισε" το χέρι του, προκειμένου να μπορέσει να παίξει!

Ο Κινέζος πιανίστας, ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς της κλασικής μουσικής του κόσμου, θα έπαιζε στην έναρξη της σεζόν του διάσημου συναυλιακού χώρου της Νέας Υόρκης, παίζοντας το κομμάτι Rhapsody in Blue του George Gershwin.

Αλλά ο Lang Lang ανακάμπτει από μια φλεγμονή στο αριστερό του χέρι που τον ανάγκασε να ακυρώσει συναυλίες για πολλούς μήνες. Δεν θα μπορούσε με τίποτα, όμως, να χάσει αυτό το σπουδαίο γεγονός. Και τα κατάφερε!

Η λύση; Ο Maxim Lando, ένας 14χρονος Αμερικανός πιανίστας, ο οποίος σπούδασε με μουσική υποτροφία χορηγούμενη από τον Lang Lang, κλήθηκε να βοηθήσει... δανείζοντάς του στην κυριολεξία το αριστερό του χέρι.

Σε ένα δεύτερο πιάνο τον συνόδευε ο σπουδαίος τζαζίστας Chick Corea, 76 ετών.

«Με την μαεστρία του θρυλικού Chick Corea και το νεαρό ταλέντο Maxim Lando, ελπίζουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό και να ασκήσω μικρή πίεση στο αριστερό μου χέρι, το οποίο συνεχίζει να θεραπεύεται», είπε ο Lang Lang.

Το ασυνήθιστο τρίο, με τα ...πέντε χέρια, συνοδευόταν από την Ορχήστρα της Φιλαδέλφεια, υπό τον Yannick Nezet-Seguin, τον Γαλλο-Καναδό μαέστρο, ο οποίος το 2020 θα γίνει ο μουσικός διευθυντής της Metropolitan Opera.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ