ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πώς επτά άνθρωποι έχουν αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε σήμερα

Πώς επτά άνθρωποι έχουν αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε σήμερα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ταξιδέψει κάποιος. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να αποκτήσουν τα ταξίδια σας επιπλέον νόημα.

Οι παρακάτω επτά άνθρωποι έχουν συμβάλλει όχι μόνο στον τρόπο που ταξιδεύει η γενιά των Millennials και των Founders, αλλά και στο να κάνουν και τη ζωή πιο εύκολη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Ο σκηνοθέτης Wes Anderson

2

Ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο μας τον δείχνουν οι γύρω μας. Ο Wes Anderson είναι από τους λίγους σκηνοθέτες οι οποίοι έχουν τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, ενώ σε υπνωτίζει μέσα από τις ταινίες του. Στα 49 του χρόνια, ο Τεξανός δημιούργησε δικούς του μικρόκοσμους μέσα από το The Darjeeling Limited και το The Grand Budapest Hotel, με μικρές δόσεις πραγματικότητας, οι οποίοι έχουν επηρεάσει την αισθητική μιας ολόκληρης γενιάς στην επιλογή του επόμενου προορισμού της.

Ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio

3

Ο πρωταγωνιστής του Τιτανικού έχει πραγματικά μεγάλη αγάπη στα παγόβουνα. Δημιουργώντας το Leonardo DiCaprio Foundation πίσω στο 1998, όταν ήταν μόλις 23, ήθελε να στρέψει την προσοχή των ανθρώπων στα προβλήματα του περιβάλλοντος. Από το 2008 μέχρι και σήμερα, το ίδρυμα DiCaprio έχει ήδη κάνει δωρεές εκατομμυρίων σε ενέργειες στις οποίες πιστεύει, ενώ τον Ιούλιο του 2017, σε ένα fundraising gala έργων τέχνης των Damien Hirst και Jeff Koons στο St Tropez, ο ίδιος βοήθησε ώστε να συγκεντρωθούν 22 εκατομμύρια λίρες.

Η καλλιτέχνιδα Yayoi Kusama

4

Η δημιουργός των πιο φωτογραφισμένων art installations του κόσμου είναι 89 ετών, με καταγωγή από την Ιαπωνία. Λατρεύει τις κολοκύθες και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο ψυχιατρείο του Tokyo, ως εθελοντής ασθενής. Τα έργα της Yayoi Kusama κάνουν τους ανθρώπους να αρχίσουν να αναρωτιούνται για την παιδική τους ηλικία, την ταυτότητα, το γένος αλλά και τη σεξουαλικότητά τους.

O co-founder του Instagram Kevin Systrom

5

Φήμες λένε πως το μόνο λάθος που έκανε ο 34χρονος συνδημιουργός της πλατφόρμας του Instagram το 2010 είναι πως την πούλησε στον Mark Zuckerberg δύο χρόνια αργότερα για ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Παρόλα αυτά, ο Systrom έμεινε ως CEO του Instagram και τώρα μετρά ήδη τους 800 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι έχουν δηλώσει πολλάκις πως η πλατφόρμα επηρεάζει τον τρόπο αλλά και τους λόγους για τους οποίους οι ταξιδιώτες σήμερα θα επιλέξουν τον επόμενο προορισμό τους. Με διάφορα lifestyle trends, travel influencers, αλλά και τα χιλιάδες posts από τους ανθρώπους που κατακτούν ένα προς ένα τα μέρη στα οποία ήθελαν πάντα να ταξιδέψουν, ο Systrom έχει καταφέρει να επηρεάζει κάθε μας ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι δημιουργοί της Airbnb, Brian Chesky, Joe Gebbia και Nathan Blecharczyk

6

Η ιστορία θέλει τους δημιουργούς και πρώην συγκάτοικους του Airbnb να μην έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους στο San Francisco, μέχρι και το 2008 που ανακάλυψαν και έκαναν πραγματικότητα τη δημοφιλή πλατφόρμα που διευκολύνει κάθε σας ταξίδι. Μια δεκαετία αργότερα, το Airbnb έχει φτάσει να κοστίζει 30 δισεκατομμύρια δολάρια και να συμμετέχει στην παγκόσμια οικονομία κατά πολύ. Διότι, οι Brian Chesky, Joe Gebbia και Nathan Blecharczyk εκτός από μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορείτε να νοικιάσετε το σπίτι σας, δημιούργησαν δεσμούς εμπιστοσύνης και σύνδεσης με άλλους ανθρώπους. Το έκαναν να μοιάζει ασφαλές, εύκολο και πολυπόθητο. Πλέον, έχουν εμπλουτίσει τη δημιουργία τους και με εμπειρίες που μπορούν να σας προσφέρουν οι ντόπιοι. Εάν δεν έχει επηρεάσει το Airbnb τον τρόπο που ταξιδεύετε σήμερα, τότε ποιος;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ