ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα πολυτελή ξενοδοχεία του πλανήτη

Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα πολυτελή ξενοδοχεία του πλανήτη

Κάποια είναι χτισμένα σε φρούρια μέσα στην έρημο και κοντά στους πρόποδες ηφαιστείων, άλλα βρίσκονται σε απομονωμένες λίμνες και δάση, ενώ ορισμένα φιλοξενούνται σε πλοία-αντίκες και γυάλινους «πύργους». Ο λόγος για τα πιο ασυνήθιστα πολυτελή ξενοδοχεία του πλανήτη, τα οποία σύμφωνα με την ταξιδιωτική διαδικτυακή πλατφόρμα TripAdvisor είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών εκείνων που ψάχνουν το κάτι παραπάνω στη διαμονή τους. Από την Αυστραλία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έως την Κένυα, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, τα εντυπωσιακά καταλύματα που ακολουθούν κερδίζουν τους επισκέπτες τους με την πρώτη ματιά.

«Qasr Al Sarab», Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Βγαλμένο από τις «Χίλιες και Μια Νύχτες» το ξενοδοχείο-φρούριο «Qasr Al Sarab» βρίσκεται απομονωμένο στην έρημο Ταρ του Άμπου Ντάμπι, στο βορειοδυτικό τμήμα της ινδικής χερσονήσου. Πρόκειται για μία όαση στη μέση του πουθενά με τους επισκέπτες να παρομοιάζουν το πολυτελές ξενοδοχείο με οφθαλμαπάτη. Τα δωμάτια της ξενοδοχειακής μονάδας που έχουν θέα την έρημο, διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες και είναι διακοσμημένα με εξωτικά υφάσματα, σκαλισμένα αραβουργήματα και εντυπωσιακά χαλιά.

«Giraffe Manor», Ναϊρόμπι στην Κένυα

Στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, το Ναϊρόμπι, βρίσκεται το Giraffe Manor. Πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα ξενοδοχεία, το οποίο είναι χτισμένο σε μία ιδιωτική έκταση γης 12 στρεμμάτων που φιλοξενεί δεκάδες καμηλοπαρδάλεις του υπό εξαφάνιση είδους Ρότσιλντ! Οι επισκέπτες μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τα χαριτωμένα θηλαστικά και ψηλότερα ζώα του κόσμου, τα οποία «μπαινοβγαίνουν» από τα παράθυρα των δωματίων. Στο κτήμα λειτουργεί, επίσης, πρόγραμμα αναπαραγωγής, περίθαλψης και επανένταξης των ζώων στην άγρια φύση, με στόχο τη διασφάλιση του απειλούμενου είδους.

2

«La Fortuna», Σάντα Κρουζ στην Γουατεμάλα

Το La Fortuna βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Atitlan στη Γουατεμάλα, έχοντας απέναντί του το επιβλητικό ηφαίστειο της περιοχής Σάντα Κρουζ. Αν και είναι χτισμένο από ξύλο, οι εγκαταστάσεις του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα εντυπωσιακά δωμάτων άλλων πολυτελών καταλυμάτων, με τη θέα του ηλιοβασιλέματος πάνω από τη λίμνη να είναι αρκετή για να αποζημιώνει τους επισκέπτες αυτής της απομονωμένης τοποθεσίας στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής.

3

«Treehouse», Χάραντς στην Σουηδία

Το Treehouse είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ξενοδοχεία στη σουηδική Λαπωνία με τα δωμάτιά του να είναι κατασκευασμένα πάνω στα δέντρα ενός πυκνού πευκοδάσους στο Χάραντς, σε υψόμετρο 10 μέτρων από το έδαφος! Σύμφωνα με την εταιρεία «Snoheta», που δημιούργησε τα δενδρόσπιτα-καταλύματα, το σχέδιο και η δομή τους βασίζονται στο παραδοσιακό σκανδιναβικό μοντέλο αρχιτεκτονικής και υπόσχονται στους επισκέπτες μία μοναδική διαμονή στο φιλόξενο βορρά της Σουηδίας.

4

«Pumphouse Point», Τασμανία στην Αυστραλία

Στο κέντρο της λίμνης St. Clair στην Τασμανία σε απόσταση 275 μέτρων από την ακτή, βρίσκεται το Pumphouse Point, ένας παλαιός υδροηλεκτρικός σταθμός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινιστεί σε ένα πρωτότυπο ξενοδοχείο για να φιλοξενήσει 12 σουίτες. Με μόνη είσοδο στις εγκαταστάσεις μια μακριά γέφυρα, τα καταλύματα προσφέρουν πολυτελή διαμονή με θέα το μοναδικής ομορφιάς εξαιρετικό τοπίο στη καρδιά του αυστραλιανού νησιού που έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας φυσικής και πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

5

«The Queen Mary», Καλιφόρνια στις ΗΠΑ

Μόνιμα αγκυροβολημένο στα παράλια του Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, το εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο «The Queen Mary» είναι ένα από τα πολυτελέστερα πλωτά ξενοδοχεία στον πλανήτη. Έπειτα από αρκετές περιπέτειες, ένα από τα τελευταία μεγάλα πλοία της γραμμής μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής της δεκαετίας του 1930 έχει ανοίξει τα καταστρώματα και τις καμπίνες του για να ταξιδέψει τους επισκέπτες του πίσω στο χρόνο, καθώς το εσωτερικό του έχει αλλάξει ελάχιστα από τις ημέρες της δόξας του.

6

«Éclat», Πεκίνο στην Κίνα

Έχει τη μορφή πυραμίδας, κατασκευασμένης εξ ολοκλήρου από γυαλί. Πρόκειται για το «Éclat», ένα από τα πιο σύγχρονα ξενοδοχεία, όχι μόνο στο Πεκίνο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μοναδικό αυτό δημιούργημα περιβάλλεται από τεράστιες τζαμαρίες, οι οποίες προσφέρουν στους φιλοξενούμενους πανοραμική θέα ανά πάσα στιγμή. Εσωτερικές βεράντες, ιδιωτικές πισίνες και χώροι ψυχαγωγίας, καθιστούν το ξενοδοχείο ένα από τα πιο πολυτελή καταλύματα στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

7

ΔΗΜΟΦΙΛΗ