ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η Ταϊλάνδη απαγορεύει φαγητό, ποτό, εφημερίδες και περιοδικά σε εσωτερικές πτήσεις

Κορωνοϊός: Η Ταϊλάνδη απαγορεύει φαγητό, ποτό, εφημερίδες και περιοδικά σε εσωτερικές πτήσεις
CNNi

Την απόφαση να προβεί σε μια σειρά απαγορεύσεων και περιορισμών πήρε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ταϊλάνδης σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των αερογραμμών της θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς φαγητό, ποτό, και οτιδήποτε σε έντυπη μορφή εκτός από οδηγίες ασφαλείας στις εσωτερικές πτήσεις.

Είναι η δεύτερη φορά που η χώρα λαμβάνει τέτοια μέτρα. Η πρώτη φορά που η Ταϊλάνδη είχε απαγορεύσει τα φαγητά και τα ποτά ήταν στις 26 Απριλίου 2020 και η απαγόρευση άρθηκε στις 31 Αυγούστου.

Ο χρόνος καθαρισμού μετά από κάθε στάση στις εσωτερικές πτήσεις είναι εξαιρετικά σύντομος, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα δρομολόγια, επομένως δεν υπάρχει χρόνος για επαρκή απολύμανση όλων των αντικειμένων. Επομένως, η ύπαρξη μη απαραίτητων εντύπων στην πτήση θα αύξανε τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού», επιβεβαίωσε στο CNNi ο Chula Sukmanop, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT).

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιβάτες δεν μπορούν να φέρουν τα δικά τους περιοδικά ή τις εφημερίδες προκειμένου να σκοτώσουν τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αρκεί να θυμηθούν να τα πάρουν μαζί τους φεύγοντας. Η απαγόρευση της CAA ισχύει για οτιδήποτε θα διανεμηθεί επί του σκάφους, όπως μενού, κατάλογοι αφορολόγητων ειδών (κάτι που δεν είναι θέμα στις εσωτερικές πτήσεις) ή περιοδικά κατά την πτήση.

Απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση φαγητού ή ποτού στις πτήσεις εσωτερικού, ακόμη και αν οι επιβάτες το φέρουν επί του αεροσκάφους, καθώς οι μάσκες είναι υποχρεωτικές οποιαδήποτε στιγμή.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση από το CAAT, το πλήρωμα του αεροσκάφους θα επιτρέπεται να προσφέρει νερό εάν το ζητούν οι επιβάτες, κάτι που μπορεί να συμβεί σε καταστάσεις όπου, για παράδειγμα, κάποιος χρειάζεται νερό για να πάρει φάρμακο.

Τα εσωτερικά αεροπορικά ταξίδια στην Ταϊλάνδη πραγματοποιούνται σήμερα στο 40% περίπου της συνήθους χωρητικότητας.

Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ στις 31 Δεκεμβρίου.

Thailand bans food, drink, newspapers and magazines on domestic flights, by Lilit Marcus and Kocha Olarn, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ