ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι πέντε καλύτεροι προορισμοί για foodies

Οι πέντε καλύτεροι προορισμοί για foodies

Οι τοπικές συνταγές είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίσει ένας ταξιδιώτης την κουλτούρα της χώρας που επισκέπτεται και να ανακαλύψει περισσότερα για τις καθημερινές συνήθειες και τρόπο ζωής των κατοίκων της. 

Τα παραδοσιακά πιάτα που προσφέρονται σε προσεγμένα εστιατόρια ή πάγκους στον δρόμο, είναι ιδανικές αφορμές για μοναδικά γαστριμαργικά ταξίδια. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι ο γαστρονομικός τουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με τους επισκέπτες να αναζητούν αυθεντικές γευστικές εμπειρίες, όπως αυτές που ζουν οι ντόπιοι στην καθημερινότητά τους.

Με αυτήν την αφορμή συγκεντρώσαμε μερικούς από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς, που μπορούν να γίνουν η αφορμή για το επόμενό σας ταξίδι.

Ματέρα, Ιταλία

Η Ιταλία φημίζεται για την κουζίνα της και θεωρείται ένας κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού. Η πόλη που ξεχωρίζει είναι η Ματέρα και αυτό διότι έχει καταφέρει να διατηρήσει μοναδικές συνταγές της κουζίνας Cucina Povera. Σούπες με τοπικά όσπρια, όπως μαύρα ρεβίθια, τοπικές καυτερές πιπεριές, λουκάνικο με γεύση μάραθου, ψητό αρνί και άλλα πιάτα που είναι διαθέσιμα σε εστιατόρια που βρίσκονται στις ατμοσφαιρικές κατοικίες του σπηλαίου, που βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη, που ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Φυσικά, ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της Ιταλίας συγκαταλέγονται πάντα η Ρώμη, η Τοσκάνη και η Σικελία.

2 copy

Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Η μικρή πρωτεύουσα της Σλοβενίας διαθέτει πολλά εναλλακτικά καφέ, καθώς και όμορφα εστιατόρια με ζεστή ατμόσφαιρα. Το pršut, ένα ιδιαίτερο αλλαντικό, το zlikrofi, ένα ζυμαρικό γεμισμένο με χοιρινό και το κέικ gibanica, που μοιάζει με έναν συνδυασμό shortbread και strudel, είναι μόνο μερικά από τα πιο γνωστά πιάτα, που σερβίρονται σε ορεινές πόλεις όπως το Bohinj και το Bled.

3 copy

Αιγαίο, Ελλάδα

Η χώρα μας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Σε νησιά όπως η Άνδρος, η Μήλος και η Πάρος σερβίρονται παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα από φρέσκα και αγνά υλικά. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, η ελληνική κουζίνα αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από απλά αλλά πολύ γευστικά πιάτα. Οι πρώτες ύλες, τα φρέσκα λαχανικά, τα ντόπια κρέατα, τα θαλασσινά και τα τοπικά κρασιά εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη.

4

Κορσική, Γαλλία

Με τον μοναδικό συνδυασμό της γαλλικής και ιταλικής γευστικής κουλτούρας, η περιοχή της Κορσικής θεωρούνταν ανέκαθεν ένας καλός προορισμός για δραστήριους ταξιδιώτες που απολαμβάνουν το ποιοτικό φαγητό. Μετά από πεζοπορίες μπορούν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους σε εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα, δοκιμάζοντας πέστροφα και στρείδια.

5

Περού

Η τάση για την κουζίνα της περιοχής των Άνδεων συνεχίζεται ασταμάτητα με τους περουβιανούς σεφ να κάνουν καριέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του, η Λίμα, είναι πλέον ένας δημοφιλείς προορισμός για τους foodies. Σεφ, όπως ο Virgilio Martinez και ο Cesar Bellido αξιοποιούν στο έπακρο όσα προσφέρει η περιοχή, και κυρίως τα μοναδικά συστατικά της, όπως τα λαχανικά, τα βρώσιμα τροπικά φυτά και τα διάφορα είδη καλαμποκιού.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ