TECH

Mi Mix 3: Το smartphone της Xiaomi που επαναφέρει τη χαρά του… slide

Mi Mix 3: Το smartphone της Xiaomi που επαναφέρει τη χαρά του… slide

Για τους περισσότερους χρήστες smartphones, η μεγάλη οθόνη αποτελεί έναν από τους παράγοντες που θα τους προτρέψει να επιλέξουν μία συσκευή έναντι κάποιας άλλης. Και ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές συσκευών είναι πως δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν πλήρως την εμπρόσθια πλευρά της συσκευής, πολύ απλά γιατί κάπου πρέπει να… τοποθετήσουν και την εμπρόσθια κάμερα, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής εξαιτίας των selfies.

Μία απάντηση σε αυτό το πρόβλημα είναι η «εξαφάνιση» της εμπρόσθιας κάμερας. Ή για την ακρίβεια, η τοποθέτησή της κάτω από την οθόνη και η εμφάνισή της, όποτε αυτό απαιτείται με τη χρήση ενός μηχανισμού που θυμίζει τα κινητά με συρόμενο πληκτρολόγιο της προηγούμενης δεκαετίας, τα οποία είχαν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλή.

Το πρώτο smartphone με συρόμενη οθόνη που κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά δεν είναι άλλο από το Mi Mix 3 της Xiaomi, μίας εταιρείας, η οποία στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να δοκιμάσει νέα πράγματα. Και στην περίπτωση του Mi Mix 3, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

2

Αυτό που κάνει τη νέα συσκευή της Xiaomi να ξεχωρίζει είναι, φυσικά, ο σχεδιασμός της. Η οθόνη των 6,39 ιντσών καλύπτει πλέον σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια πλευρά της συσκευής, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια, εγκοπές ή… οπές. Η ανάλυση της Super AMOLED οθόνης είναι στα 2340 x 1080 pixels, οπότε η ποιότητα κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Αν αναζητείτε την κάμερα για τις selfies, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε την οθόνη και στην πάνω πλευρά θα κάνει την εμφάνισή της μία διπλή κάμερα με ανάλυση 24 και 2 PM αντίστοιχα η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες στην αγορά των smartphones όσον αφορά στη λήψη selfies. Να σημειωθεί πως η κάμερα ενεργοποιείται αυτόματα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο γρήγορη η διαδικασία λήψης μίας selfie φωτογραφίας, κάτι που επιζητούν πολλοί καταναλωτές. Πάντως, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καθορίσει τι θα συμβαίνει όταν σύρεται η οθόνη. Για παράδειγμα, θα μπορεί να ανοίγει μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή κάποια συντόμευση εργαλείου (ημερολόγιο, φακός, καιρός, σημειώσεις), ανάλογα με το τι έχει προεπιπλέξει ο χρήστης.

3

Το Mi Mix 3 είναι μία συσκευή με διαφορετικό μεν σχεδιασμό αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται τεχνικών χαρακτηριστικών από τον ανταγωνισμό του. Η διπλή AI πίσω κάμερα έχει ανάλυση 12MP και 12MP αντίστοιχα, με τις φωτογραφίες ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες να είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη χρήση του night mode. Ο επεξεργαστής είναι ο οκταπύρηνος Snapdragon 845 της Qualcomm που σε συνδυασμό με τα 6 GB μνήμης που διαθέτει η συσκευή προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 128 GΒ και θα καλύψει και με το παραπάνω τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των καταναλωτών. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 3200 mAh και υπάρχει δυνατότητα για γρήγορη φόρτιση.

4

Αυτό που θα πρέπει να τονισθεί για το Mi Mix 3 είναι πως πρόκειται για μία συσκευή που διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Η συρόμενη οθόνη δημιουργεί μία διαφορετική αίσθηση και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί χρήστες ενθουσιάζονται όταν το πιάνουν για πρώτη φορά στα χέρια τους. Ειδικά, όταν κατανοούν πόσο γρήγορα μπορούν να τραβήξουν μία selfie φωτογραφία προκειμένου να την ανεβάσουν στα social media τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ