ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ποια νησιά των Κυκλάδων επιλέγουν για τις διακοπές τους οι Αυστραλοί

Ποια νησιά των Κυκλάδων επιλέγουν για τις διακοπές τους οι Αυστραλοί
Το νησί της Σαντορίνης IN TIME / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η Πάρος, η Μύκονος και η Σαντορίνη βρίσκονται στην «κορυφή» των κυκλαδίτικων νησιών που προτιμούν στις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές οι Αυστραλοί τουρίστες.

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Escape εξυμνεί τους διαφορετικούς λόγους για τους οποίους οι νησιωτικοί αυτοί προορισμοί αξίζουν να τους επισκεφθεί κανείς.

Ειδικότερα, για την Πάρο γράφει χαρακτηριστικά πως αποτελεί ένα νησί είναι «γεμάτο γοητεία και στερείται το πλήθος των τουριστών που βρίσκετε αλλού, καθιστώντας το, το ιδανικό μέρος για μια ήσυχη απόδραση στα ελληνικά νησιά».

Προτείνει, δε, στους επισκέπτες να προτιμήσουν την πόλη της Παροικιάς (η οποία έχει πολλά υπέροχα εστιατόρια και πράγματα να δείτε), ενώ παράλληλα κάνει ειδική αναφορά στο «εξαιρετικό τοπικό σύστημα λεωφορείων, που θα σας μεταφέρει σε όλα τα χωριά και τις παραλίες που θέλετε να εξερευνήσετε».

Το νησί της ΠάρουΙΝ ΤΙΜΕ / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αναφερόμενο στο νησί της Μυκόνου, το περιοδικό σημειώνει πως «υπάρχουν πολλά περισσότερα στη Μύκονο από απλά νυχτερινά μπαρ και DJs» και συμπληρώνει πως προσφέρει επίσης «παρθένες παραλίες, συναρπαστική ιστορία και πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες για να σας διασκεδάσουν».

Το νησί της ΜυκόνουIN TIME / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ταυτόχρονα, εξυμνεί την απίστευτη θέα της Σαντορίνης και τονίζει ότι είναι «ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το ζήσετε είναι να κάνετε την πεζοπορία 10 χιλιομέτρων ανάμεσα στις δύο κύριες πόλεις, τα Φηρά και την Οία ιδανικά νωρίς το πρωί».

Μεταξύ των υπολοίπων ελληνικών νησιωτικών προορισμών που προτείνει το περιοδικό, όμως, είναι και η Κέρκυρα με τους «ζεστούς» ανθρώπους της, η Κεφαλονιά με τα ασβεστωμένα κτήρια, τα αξιολάτρευτα ταβερνάκια και τα ιστορικά της κτήρια, η μικροσκοπική και «ανέγγιχτη» Δήλος, η Κρήτη με τις «απέραντες ακτές», το ιστορικό νησί της Ρόδου, που δοκιμάστηκε φέτος από τις πυρκαγιές, η γαλήνια Ύδρα, αλλά και η «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου», η Πάτμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ