Η κρουαζιέρα με φορτηγό πλοίο δεν είναι τόσο άσχημη όσο μπορεί να φαντάζεστε
Πηγή: Instagram

Τι θα λέγατε για μια κρουαζιέρα με φορτηγό πλοίο;  Σε ένα φορτηγό πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια δεν υπάρχουν τοίχοι αναρρίχησης ούτε καραόκε. Εκεί δε θα βρείτε πολυτελή εστιατόρια, ούτε πολλούς επιβάτες. Με άλλα λόγια μια τέτοια κρουαζιέρα διαφέρει από την κλασική κρουαζιέρα.

 

Διαβάστε επίσης

Σε αυτού του είδους πλοία υπάρχει ελάχιστο πλήρωμα. Ρόλος τους είναι να μεταφέρουν με ασφάλεια τα εμπορευματοκιβώτια στα διάφορα λιμάνια σε όλη την υδρόγειο.

Οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν τα προτιμούν. Για να επιβιβαστείτε σε ένα τέτοιο πλοίο θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον μάνατζερ του πλοίου.

Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις εξαρτούνται από τις καιρικές συνθήκες, από το διάστημα που χρειάζεται για να ξεφορτωθεί το πλοίο και άλλους αστάθμητους παράγοντες. Τις περισσότερες φορές δίνεται ένα «παράθυρο» αναχώρησης αντί για την ακριβή ημερομηνία.

 

 

Enjoying a New Years Eve with the crew of the CMA CGM Titus #cargocruise #rtwsa #roundtheworld #cmacgm #vancouverbc

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Starr Smith (@starrsy7) στις

 

Η κρουαζιέρα κοστίζει από 65 έως 125 δολάρια την ημέρα και περιλαμβάνει την διαμονή και τρία γεύματα την ημέρα. Τα ταξίδια διαρκούν συνήθως από 40 έως 50 ημέρες.

Για παράδειγμα, ένα ταξίδι μετ’ επιστροφή από τις ΗΠΑ στην Νέα Ζηλανδία διαρκεί περίπου 46 ημέρες και θα σας κοστίσει περίπου 3000 δολάρια.

Το δωμάτια είναι ευρύχωρα και άνετα. Δεν υπάρχει Wi-Fi και το μόνο τηλέφωνο που υπάρχει είναι δορυφορικό. Τα περισσότερα από αυτά τα πλοίο διαθέτουν μπαρ, γυμναστήριο, σάουνα ακόμα και πισίνα.

Δεν είναι και άσχημα...


Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες εξελίξεις στην εξαφάνιση του 23χρονου στρατιώτη: Ποιο είναι το «πρόσωπο-κλειδί»

Πλοιάριο με 450 μετανάστες αναζητεί λιμάνι στη Μεσόγειο

Οι γλυκές «αμαρτίες» της Χαλκιδικής και οι συνταγές της γιαγιάς

Κρουαζιέρα γύρω από το Άγιο Όρος