TECH

Cisco: 72.102 μαθήματα έγιναν online μέσα στον Μάρτιο

Cisco: 72.102 μαθήματα έγιναν online μέσα στον Μάρτιο
ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πάνω από 1 εκατομμύριο εκτιμώνται οι συμμετοχές των μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια στα 72.102 μαθήματα εξ αποστάσεως που πραγματοποιήθηκαν στο δεύτερο μισό του Μαρτίου λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο των περιορισμών που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε ανακοίνωση της η Cisco, η πλατφόρμα της οποίας, Cisco Webex Meetings, έχει επιλεγεί από το υπουργείο Παιδείας ως επίσημη πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρόγραμμα, όλοι οι καθηγητές των Λυκείων και Γυμνασίων, 33.892 και 38.376 αντίστοιχα, της χώρας, απέκτησαν προσωπικό λογαριασμό στην πλατφόρμα, την προσωπική τους ψηφιακή τάξη και άρχισαν να οργανώνουν τηλε-μαθήματα με τους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου, 370.017 και 340.479 αντίστοιχα. Την περασμένη Παρασκευή (3/4) ολοκληρώθηκε και η διαδικασία ενημέρωσης για τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να ξεκινήσουν και εκεί online μαθήματα.

Δωρεάν πρόσβαση στις πλατφόρμες:

Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας Cosmote, Vodafone και Wind.

Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις ιστοσελίδες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ