TECH

Το Facebook ενεργοποίησε τον «έλεγχο ασφαλείας» μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Το Facebook ενεργοποίησε τον «έλεγχο ασφαλείας» μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
CNN International

Το Facebook έχει ενεργοποιήσει τον “έλεγχο ασφαλείας” μετά τις επιθέσεις των Βρυξελλών, έτσι ώστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στις Βρυξέλλες να μπορούν να ειδοποιούν τους δικούς τους ανθρώπους ότι είναι καλά.

Η επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και η αντίστοιχη επίθεση στο μετρό την Τρίτη, έχουν προκαλέσει το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Όπως και σε αντίστοιχες άλλες επιθέσεις και φυσικές καταστροφές, ο «έλεγχος ασφαλείας» της κοινωνικής πλατφόρμας, καλεί τους χρήστες να αναφέρουν ότι είναι “ασφαλέις”, στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Εκτός από τους ίδιους, μπορούν να αναφέρουν ακόμα ότι οι φίλοι τους είναι ‘’ασφαλείς’’, ‘’σε κίνδυνο’’, ή ‘’εκτός περιοχής’’, από το σημείο της επίθεσης. Με αυτό τον τρόπο, οι φίλοι τους στο Facebook, θα λάβουν αμέσως ειδοποίηση για το στάτους που δηλώθηκε.

Το Facebook λάνσαρε για πρώτη φορά το «σήμα κινδύνου» το 2014. Οι επιθέσεις στο Παρίσι, πριν τέσσερις μήνες, ήταν η πρώτη φορά που σηματοδότησαν την ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε τρομοκρατική απειλή, ενώ αρχικά χρησιμοποιούταν σε καταστροφές, όπως σεισμοί ή τσουνάμι.

Ο Ερυθρός Σταυρός, της Ολλανδίας, έχει επίσης δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για check-in ασφάλειας, που ονομάζεται "Είμαι ασφαλής."

Η Google, αντιθέτως, δεν ενεργοποίησε το αντίστοιχο εργαλείο ελέγχου της «Person Finder», για τις Βρυξέλλες, καθώς συνήθως προορίζεται η χρήση του σε φυσικές καταστροφές μεγάλης εμβέλειας.

Facebook activates Safety Check after Brussels attacks

by David Goldman @DavidGoldmanCNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ