TECH

Τι φέρνει στα νέα iMac και iPad Pro η Apple

Τι φέρνει στα νέα iMac και iPad Pro η Apple

Τον ρυθμό αξιοποίησης του δικού της επεξεργαστή, του Μ1, δείχνει να επιταχύνει η Apple, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι το νέο iMac αλλά και το καινούριο iPad Pro θα χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, ο οποίος βασίζεται σε ARM αρχιτεκτονική.

Τα νέα μοντέλα της Apple πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του Μάιου αλλά το σημαντικότερο ατού της είναι η χρήση του M1 που προσφέρει έναν αρκετά διαφορετικό και εντυπωσιακό σχεδιασμό όσον αφορά στο νέο iMac και πολύ καλύτερες επιδόσεις στο καινούριο iPad Pro.

Το νέο iMac θα είναι καταρχάς διαθέσιμο με οθόνη 25 ιντσών και σε 7 διαφορετικά χρώματα! Επιπλέον, όμως, είναι εξαιρετικά λεπτό (μόλις 11,5 χιλιοστά), κάτι που οφείλεται στην διαφορετική αρχιτεκτονική του Μ1 που έδωσε τη δυνατότητα στους σχεδιαστές της Apple να παρουσιάσουν ένα πολύ όμορφο μηχάνημα. Πέραν του σχεδιασμού, η Apple έδειξε να ακολουθεί την τάση της… τηλεργασίας, καθώς το νέο iMac διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα με ανάλυση 1080p αλλά και βελτιωμένα μικρόφωνα και ήχο ώστε να μπορεί ο χρήστης να κάνει ποιοτικές video κλήσεις.

Ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι και αυτή της ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID) στο νέο πληκτρολόγιο που συνοδεύει το iMac, αλλά και ο νέος φορτιστής ο οποίος συνδέεται μαγνητικά με το μηχάνημα και έχει και τη θύρα Ethernet. Τα πιο ακριβά μοντέλα θα διαθέτουν 4 θύρες USB-C στο πίσω μέρος, δύο από τις οποίες υποστηρίζουν Thunderbolt. Το βασικό μοντέλο έρχεται με 8GB μνήμη και 256GB SSD.

Όσον αφορά στο νέο iPad Pro, ο Μ1 υπόσχεται εξαιρετικά καλύτερες επιδόσεις (+50% όσον αφορά στη CPU) ενώ θα υπάρχει και υποστήριξη για λειτουργία για δίκτυα 5G. Αναβαθμισμένη θα είναι και η οθόνη στο μοντέλο των 12,9 ιντσών που βασίζεται στην τεχνολογία Liquid Retina XDR με Mini LEDs, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις σε χρώματα, αντίθεση και μαύρα, μέγιστη φωτεινότητα 1000nits (full-screen) και 1600nits (peak) με λόγο αντίθεσης 1.000.000:1.

Η εμπρόσθια κάμερα 12MP με υπερευρυγώνιο φακό επιτρέπει το ξεκλείδωμα της συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου και η βασική κάμερα στην πίσω πλευρά θα διαθέτει αισθητήρα LiDAR για καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού κι όχι μόνο. Επίσης, η κάμερα στην πρόσοψη θα υποστηρίζει το "Center Stage", μια νέα λειτουργία που εστιάζει στον χρήστη ακόμη κι όταν κινείται, για να τον έχει πάντοτε τέλεια καδραρισμένο ακόμη και στη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης.

Πέρα από τις ήδη υπάρχουσες χωρητικότητες (128GB, 256GB, 512GB και 1TB), θα κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση με χωρητικότητα 2TB και η Apple υπόσχεται 2 φορές ταχύτερες επιδόσεις. Επιπλέον, διαθέτει θύρα USB-C με υποστήριξη USB4 και Thunderbolt, με ταχύτητες μεταφοράς έως και 40Gbps.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ