TECH

Yahoo: Αλλάζουν οι προτεραιότητες της εταιρείας - Προχωρά σε 1.600 απολύσεις

Οι αλλαγές θα είναι «εξαιρετικά ωφέλιμες για την κερδοφορία του Yahoo συνολικά» και θα επιτρέψουν στην εταιρία να επενδύσει περισσότερα σε άλλα, κερδοφόρα τμήματά της AP Photo/ Michael Probst

Απολύσεις που υπερβαίνουν το 20% του εργατικού δυναμικού της σχεδιάζει μία ακόμη εταιρεία τεχνολογίας, η Yahoo, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 1.600 εργαζόμενες και εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios η εταιρεία αποδίδει την κίνηση αυτή στην μεγάλη αναδιάρθρωση που προγραμματίζει στο τμήμα τεχνολογία διαφημίσεων. Οι περικοπές αυτές αφορούν το 50% των απασχολούμενων στο εν λόγω τμήμα.

Με την απόφαση αυτή, το Yahoo φαίνεται πως αλλάζει τις προτεραιότητές του, καθώς θα πάψει να ανταγωνίζεται τις εταιρείες Google και Meta στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Yahoo Τζιμ Λανζόουν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Axios, ανέφερε ότι οι απολύσεις δεν οφείλονται σε οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία, αλλά στις στρατηγικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο τμήμα διαφημίσεων του Yahoo for Business, το οποίο δεν είναι κερδοφόρο. Οι αλλαγές θα είναι «εξαιρετικά ωφέλιμες για την κερδοφορία του Yahoo συνολικά» και θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επενδύσει περισσότερα σε άλλα, κερδοφόρα τμήματά της.

Σημειώνεται δε, ότι ο τζίρος της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 8 δισεκ. δολάρια ετησίως, με τα τελευταία επίσημα στοιχεία να υπολογίζουν τα έσοδα της Yahoo το 2020 στο ύψος των 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης