TECH

Έρχεται το πρώτο κατάστημα λιανικής της Apple στην Ινδία

Έρχεται το πρώτο κατάστημα λιανικής της Apple στην Ινδία
AP/Gene J. Puskar

Το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στο Μουμπάι της Ινδίας ετοιμάζεται να ανοίξει ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple, και έδωσε μία πρώτη... γεύση για το πώς θα μοιάζει. 

Το κατάστημα είναι ακόμα υπό κατασκευή και πιθανόν να ανοίξει αυτό τον μήνα, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος στο Reuters.

Χθες βράδυ, ο κόσμος τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο έξω από το κατάστημα, η πρόσοψη του οποίου ήταν καλυμμένη με έντονα πολύχρωμα σχέδια, το γνωστό λογότυπο με το μήλο και το μήνυμα «Hello Mumbai».

Η Ινδία έχει γίνει μεγάλη αγορά για την εταιρία που έχει την έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και η οποία εγκαινίασε διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο το 2020.

Ωστόσο, λόγω των υψηλών τιμών, η Apple έχει μερίδιο μόλις 3% στην ινδική αγορά smartphone.

Η Apple έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει εμπόδια στο να ανοίξει φυσικά καταστήματα λιανικής στη χώρα, με τα σχέδιά της για άνοιγμα σημείων πώλησης το 2021 να καθυστερούν λόγω της πανδημίας της COVID-19.

Τα προϊόντα της Apple, ωστόσο, πωλούνται εδώ και χρόνια στην Ινδία σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon.com Inc και η Flipkart της Walmart, καθώς και μέσω μεταπωλητών.

Το έντονα φωτισμένο κατάστημα είναι εμπνευσμένο από τα γνωστά ταξί Kaali Peeli που είναι μοναδικά στη Μουμπάι, ανέφερε η Apple σε ανακοίνωση, αναφερόμενη στα κιτρινόμαυρα ταξί που αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ